Cine l-ar putea inlocui pe Ioan Mihaila in Consiliul Hidroelectrica - surse

Marti, 29 Octombrie 2013, ora 07:52
2384 citiri
Cine l-ar putea inlocui pe Ioan Mihaila in Consiliul Hidroelectrica - surse

Seful Directiei de Privatizari din Departamentul pentru Energie, Gabriel Dumitrascu, este propunerea Departamentului pentru functia vacanta de membru in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica, au declarat, pentru Agerpres, surse din companie.

Dumitrascu ar putea, astfel, sa ii ia locul lui Ioan Mihaila, demis saptamana trecuta din functie, dupa ce a fost arestat pentru dare de mita.

Contactat de Agerpres, presedintele Consiliului de Supraveghere, Remus Borza, nu a confirmat, dar nici nu a infirmat aceasta informatie, precizand ca Adunarea Generala a Actionarilor Hidroelectrica va decide in sedinta de saptamana viitoare cine va fi numit in locul lui Mihaila.

"Din ce stiu, domnul Dumitrascu este propus pentru functia de presedinte al Consiliului de Administratie al Hidroelectrica Serv, post detinut de asemenea de domnul Mihaila", a completat Borza.

El a mai spus ca in sedinta de luni a Consiliului de Supraveghere au fost numiti doi noi directori, unul in locul lui Eugen Bradean, si el arestat pentru complicitate la dare de mita, dupa ce a propus incheierea unui contract pagubos pentru Hidroelectrica, iar celalalt, in locul lui Ovidiu Agliceru, membru in Directorat, care s-a abtinut de la vot in sedinta in care s-a discutat incheierea acelui contract.

Astfel, noii membrii ai directoratului sunt Marian Bratu, seful Departamentului de Mentenanta, si Florin Marin, fost membru in Consiliul de Supraveghere al companiei pana in luna august.

"De asemenea, am prelungit cu 60 de zile mandatele celorlalti trei membri ai Directoratului, respectiv Mihail Stanculescu, Lucian Cocos si Mihai Teleanu. Mandatele lor se vor incheia in momentul in care vor fi numiti directori noi in baza Ordonantei 109 (privind managementul privat - n. r.)", a afirmat Borza.

Patru directori "din gasca lui Mihaila" vor fi revocati din functie

El a subliniat ca, in maximum o luna, vor fi numiti sapte noi directori selectati din mediul privat cu ajutorul consultantului independent angajat in acest sens.

"Parerea mea este ca s-a tergiversat destul de mult procesul de selectie, dar in maximum o luna vor fi numiti. I-am intervievat si pot sa va spun ca au un background profesional impresionant si fac cinste mediului privat din care provin", a precizat Borza.

Potrivit acestuia, alti patru directori care au venit in companie "in gasca lui Mihaila" vor fi revocati din functii in urmatoarea perioada, fara a da detalii in acest sens.

In sedinta de joi, 24 octombrie, Consiliul de Supraveghere i-a revocat din functie pe Eugen Bradean, directorul de furnizare, si pe Ovidiu Agliceru, seful Directiei Control Intern.

"Pe Agliceru, l-am revocat pentru ca, in sedinta din 22 octombrie, s-a abtinut la propunerea lui Bradean (privind incheierea unui contract cu Energon Power & Gas - n.r.). Trebuia sa voteze impotriva, nu sa se abtina. Directorii Hidroelectrica au fost numiti acolo pentru a-si asuma decizii, nu sa se abtina", a declarat, joi, Borza, pentru Agerpres.

Miercuri, un comunicat al Departamentului pentru Energie preciza ca Ioan Mihaila a fost eliberat din toate functiile detinute. El era si consilier al ministrului delegat pentru Energie, Constantin Nita.

Tribunalul Bucuresti a emis, joi, mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile pe numele lui Ioan Mihaila, membru in Consiliul de Supraveghere al Hidroelectrica si consilier al ministrului delegat pentru Energie, acuzat de dare de mita, si al lui Eugen Bradean, director comercial al aceleiasi societati si membru al Directoratului, acuzat de complicitate la luare si dare de mita.

#consiliu supraveghere Hidroelectrica, #Gabriel Dumitrascu Hidroelectrica, #Ioan Mihaila Hidroelectrica, #management Hidroelectrica , #Management