Virgil Magureanu, audiat la DNA in dosarul "Mita la Hidroelectrica"

Miercuri, 06 Noiembrie 2013, ora 14:16
1968 citiri
Virgil Magureanu, audiat la DNA in dosarul "Mita la Hidroelectrica"

Fostul sef al SRI Virgil Magureanu si fiul fostului sef al DGIPI Virgil Ardelean, Alin, au fost citati pentru miercuri, la DNA, in dosarul "Mita la Hidroelectrica", legat de negocierea unui contract pentru vanzarea de energie ieftina in valoare de peste 260 de milioane de euro.

Miercuri dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) s-a prezentat fostul sef al Serviciului Roman de Informatii, Virgil Magureanu, care a spus, la iesire, ca are calitatea de martor intr-un dosar al procurorilor anticoruptie si ca "este prematur sa discutam acum aceste chestiuni".

Surse judiciare au precizat, pentru Mediafax, ca Magureanu ar fi cel care l-a recomandat pe Ioan Mihaila, arestat in dosar, actualului ministru delegat pentru Energie, Constantin Nita.

De asemenea, sursele citate au confirmat ca Magureanu are calitatea de martor si ca a dat o declaratie in acest dosar.

Ulterior, la sediul DNA s-a prezentat Alin Ardelean, fiul lui Virgil Ardelean - fostul sef al Directiei Generale de Informatii si Protectiei Interna (DGIPI) din Ministerul Afacerilor Interne.

Acesta este audiat tot in calitate de martor, conform acelorasi surse.

Potrivit surselor citate, Alin Ardelean ar fi asociat al omului de afaceri Rares Criste - administrator al firmei pentru care, potrivit procurorilor anticoruptie, se negocia cumpararea de energie ieftina de la Hidroelectrica.

In acelasi dosar, la DNA a fost audiat, luni, si Rares Criste, administrator al firmei Energon Power & Gas din Cluj.

Tribunalul Bucuresti a decis in 24 octombrie, la propunerea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), arestarea preventiva pentru 29 de zile a lui Eugen Bradean - director de trading la Hidroelectrica - si a lui Ioan Mihaila - fost membru in Consiliul de Supraveghere al companiei si fost consilier al ministrului Constantin Nita -, in dosarul de mita privind vanzarea de energie.

Decizia a fost contestata de cei doi la Curtea de Apel Bucuresti, care a decis definitiv mentinerea masurii preventive.

Ioan Mihaila este acuzat de dare de mita, iar Eugen Bradean, de complicitate la luare de mita si la dare de mita.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Virgil Magureanu DNA Hidroelectrica, #fiu Virgil Ardelean Hidroelectrica, #mita Hidroelectrica, #Virgil Magureanu Mihaila Hidroelectrica, #DNA mita Hidroelectrica , #Management