Hidroelectrica, pe profit desi veniturile au scazut

Luni, 21 Iulie 2014, ora 12:38
1227 citiri
Hidroelectrica, pe profit desi veniturile au scazut

Producatorul de electricitate Hidroelectrica, aflat in insolventa, a raportat in primul semestru un profit brut de 509 milioane lei, cu 5,8% mai mare fata de castigul de 481 milioane lei din primele sase luni din 2013, ca urmare a reducerii unor cheltuieli si remuneratii, desi veniturile au scazut.

Cresterea profitului brut s-a datorat reducerii cu 22% a cheltuielilor cu serviciile prestate de terti, scaderii cu 13% a cheltuielilor cu remuneratia personalului si diminuarii gradului de indatorare financiara, potrivit unui comunicat al Hidroelectrica.

Hidroelectrica a inregistrat, in perioada analizata, venituri de 1,49 miliarde lei, in scadere cu 6% de la 1,6 miliarde lei in primele sase luni ale anului trecut, din cauza scaderii pretului de tranzactionare a energiei electrice.

Cheltuielile cu dobanzile au fost reduse in primele sase luni cu 60% fata de aceeasi perioada a anului trecut, ca urmare a scaderii datoriilor catre banci cu 43% in intervalul iunie 2013-iunie 2014.

Datoria companiei fata de banci s-a redus cu 625 milioane euro, de la 841 milioane euro la 20 iunie 2012, la 216 milioane euro la 30 iunie 2014.

Compania este controlata de stat, prin Departamentul pentru Energie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA trimite o dronă uriașă către Titan. Ce presupune misiunea
NASA a anunțat planurile pentru o misiune care va trimite prima dronă, numită Dragonfly, pentru a explora Titan, cel mai mare satelit al planetei Saturn. Inițiativa vine după succesul dronei...
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Ciolacu vrea investiții din Emirate pentru modernizarea Aeroportului Otopeni și a căilor ferate
Premierul României, Marcel Ciolacu, a declarat că un parteneriat între București și Abu Dhabi ar avea ca prioritate modernizarea Aeroportului Otopeni, a porturilor și a infrastructurii...
#producator electricitate Hidroelectrica, #Hidroelectrica insolventa, #profit hidroelectrica , #Profit