Banca Mondiala se opune divizarii Hidroelectrica

Luni, 27 Aprilie 2009, ora 09:17
2158 citiri
Banca Mondiala se opune divizarii Hidroelectrica

Producatorul de energie hidro trebuie sa-si foloseasca profitul pentru propriile investitii. Transferul profitului Hidroelectrica spre termocentrale si exploatarile miniere va crea probleme in intregul sector, sustin oficialii bancii.

Ministerul Economiei urmareste restructurarea productiei de energie prin infiintarea a doua noi societati care sa grupeze atat hidrocentrale, cat si termocentrale si mine, prin divizarea actualelor companii de stat. Astfel, profitul Hidroelectrica va fi folosit pentru reabilitarea termocentralelor si a minelor.

Banca Mondiala considera insa ca este necesar ca Hidroelectrica sa-si foloseasca profitul pentru investitiile din propriul plan de dezvoltare. "Un producator de energie de stat poate fi profitabil daca are capital suficient pentru investitii directionate catre tehnologii noi si curate", au declarat, pentru "Adevarul", reprezentantii Bancii Mondiale.

Acestia sustin ca implementarea noii strategii va crea probleme in intreaga productie de energie. "Societatile care au acum profit si care au programe de dezvoltare nu vor mai fi capabile sa le finanteze, iar investitiile facute in minerit si termocentrale vor fi prea mici ca sa rezolve problemele de tehnologie si de mediu", sustin oficialii bancii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#bm, # hidroelectrica, # divizare, # companii, # investitii , #stiri Hidroelectrica