Cele doua societati rezultate in urma restructurarii sectorului energetic nu vor fi gata in 2009

Joi, 20 August 2009, ora 11:49
958 citiri
Cele doua societati rezultate in urma restructurarii sectorului energetic nu vor fi gata in 2009

Cele doua societati rezultate in urma restructurarii sectorului energetic din Romania nu vor fi gata in acest an, deoarece trebuie gasit un consultant de talie internationala, a declarat intr-un interviu pentru Agentia NewsIn secretarul de stat din Ministerul Economiei (ME), Alexandru Patruti.

"Trebuie sa gasim un consultant de talie internationala pentru cele doua companii, care sa gaseasca modalitatile tehnice pentru comasarea companiilor. Cu siguranta nu vor fi gata in acest an. Problema este inca in analiza", a spus Patruti.

Potrivit acestuia, nu se stie cand anume vor fi functionale, iar ministerul acum clarifica detaliile pe care ar trebui sa le ceara posibilului consultant. Ministrul Economiei, Adriean Videanu, spunea in urma cu cateva luni ca cele doua companii vor deveni functionale pana la sfarsitul acestui an.

Cele doua societati rezultate din restructurarea sectorului energetic vor fi listate la bursa, cu un procent ce va fi stabilit ulterior. ME va fi actionarul majoritar al acestor doua companii. In componenta primei societati vor intra: Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), cele doua unitati ale centralei de la Cernavoda (apartinand Nuclearelectrica), Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), o parte din Electrica si doua sucursale ale Hidroelectrica, SH Valcea si SH Slatina.

Cea de-a doua companie va cuprinde ELCEN, CTE Deva si Paroseni (apartinand Termoelectrica), Portile de Fier si restul sucursalelor Hidroelectrica (adica sucursalele Sebes, Buzau, Targu Jiu, Caransebes, Hateg, Arges, Cluj, Bistrita, Sibiu), Compania Nationala a Huilei (CNH), Romgaz si cealalta parte a Electrica. 

#societati, # restructurare, # consultant, # companii , #stiri Hidroelectrica