Contractele 'baietilor destepti' cu Hidroelectrica ar putea intra din nou in vigoare

Miercuri, 26 Februarie 2014, ora 17:30
1713 citiri
Contractele 'baietilor destepti' cu Hidroelectrica ar putea intra din nou in vigoare

Contestatiile 'baietilor destepti' la decizia de reziliere a contractelor cu Hidroelectrica au fost trimise din nou spre judecare, in urma deciziei de marti a Curtii de Apel Bucuresti, astfel ca aceste contracte ar putea intra din nou in vigoare, a declarat, miercuri Remus Vulpescu, fostul administrator special al producatorului de energie.

"Contestatiile baietilor destepti fusesera respinse, dar, odata cu deciziile de ieri (marti n.r), hotararea de respingere a contestatiilor a fost casata. Astfel, contestatiile se vor judeca din nou. Prin urmare, exista riscul ca aceste contracte sa intre din nou in vigoare, pentru ca solutia ar putea fi oricare", au spus sursele citate.

Totodata, au fost retrimise spre judecata si contestatiile formulate de acesti traderi la decizia de intrare in insolventa a Hidroelectrica.

"Contestatiile la intrarea in insolventa fusesera si ele respinse, iar acum s-a dispus rejudecarea lor. La fel, decizia ar putea fi oricare, asa ca exista si posibilitatea sa revenim la situatia dinainte de insolventa (iunie 2012 - n.r.)", a mai spus Vulpescu.

Potrivit acestuia, in prezent trebuie asteptata redactarea hotararilor de marti ale Curtii de Apel Bucuresti.

"Trebuie verificat de urgenta un aspect: de ce bancile si creditorii care nu au depus contestatie la tabelul creditorilor nu au fost citati deloc. Au fost citati doar cei care au facut recurs, care era obligatoriu sa fie citati, avand calitate de recurenti. Asa ca restul creditorilor sunt nemultumiti, adica cei cu creante recunoscute, care nu au fost citati deloc", a aratat Vulpescu.

Acesta a explicat ca, in cazul bancilor care au creante de recuperat de la Hidroelectrica, acest lucru inseamna un impact deosebit asupra rezultatelor aferente anului trecut.

"Pentru banci, intrarea in insolventa a companiei inseamna ca sunt obligate sa provizioneze din nou toate creantele, ceea ce o sa afecteze rezultatele financiare pe 2013. Acest lucru o sa lipseasca statul de zeci de milioane de euro din impozitul pe profit. Bancile pot sa formuleze recurs in anulare. Aceasta este calea exceptionala de atac a deciziei Curtii de Apel de ieri", a subliniat Vulpescu.

Tot miercuri, Gabriel Dumitrascu, seful diviziei de Privatizari din Departamentul pentru Energie, a precizat ca institutia pe care o conduce mai dispune de o cale de atac extraordinara impotriva deciziei Curtii de Apel Bucuresti de reintrare in insolventa a companiei Hidroelectrica.

"Am discutat cu avocatii si avem o cale extraordinara de atac. Vom incerca sa readucem Hidroelectrica la starea de ieri dimineata (marti dimineata, inainte de decizia Curtii de Apel - n. r.) si sa continuam procesul de listare, astfel incat compania sa fie listata in termenul asumat in fata FMI (iunie 2014 - n. r.)", a spus Dumitrascu.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#contracte Hidroelectrica, #insolventa Hidroelectrica, #insolventa companii Romania , #stiri Hidroelectrica