Directorii companiilor de stat vor primi salarii de maxim 4.800 de lei net

Miercuri, 24 Martie 2010, ora 23:38
2592 citiri
Directorii companiilor de stat vor primi salarii de maxim 4.800 de lei net

Guvernul a decis ca, pe tot parcursul anului 2010, directorii companiilor de stat sa primeasca salarii plafonate la nivelul celor pe care le primesc secretarii de stat - respectiv 4.800 de lei net -, iar indemnizatia membrilor CA-urilor sa fie limitata la 1% din salariul directorilor.

"Am decis ca toti directorii companiilor de stat sa aiba in 2010 salariul redus la nivelul unui secretar de stat. Pana in 30 iunie avem deja actul normativ in vigoare.

Am decis sa prelungim aceasta situatie, in care salariile directorilor de companii de stat sa fie reduse la nivelul salariului unui secretar de stat, pe parcursul intregului an, nu doar pana la 30 iunie", a declarat Boc la finalul sedintei de miercuri a Executivului.

Totodata, reprezentantii statului in consiliile de administratie ale companiilor de stat vor primi, pe parcursul anului 2010, o indemnizatie reprezentand 1% din salariul directorului consiliului de administratie. "Am luat decizia de a prelungi pe parcursul intregului an 2010 limitarea salariilor si indemnizatiilor din cauza situatiei economice.

Avem salarii si pensii inghetate si este firesc atunci ca si la nivel de directori si consilii de administratie sa avem aceeasi abordare", a spus premierul.

In decembrie 2008, imediat dupa investirea Guvernului Boc I, Executivul a luat masura reducerii salariilor pe care le primesc sefilor agentiilor si autoritatilor guvernamentale, regiilor autonome, societatilor si companiilor nationale la care statul este actionar unic sau majoritar, la nivelul indemnizatiei unui secretar de stat - respectiv la 4.800 de lei net.

Boc declara atunci ca sefii companiilor de stat primeau, inainte de a fi luata aceasta masura, salarii de 27.000 de lei (la Hidroelectrica), 28.000 de lei (Romgaz) sau 20.000 de lei (la Autoritatea Aeronautica Civila si Registrul Auto Roman).

Tot atunci s-a decis ca membrii consiliilor de administratie ale societatilor cu capital partial sau majoritar de stat sa primeasca pe tot parcursul anului 2009 o indemnizatie egala cu 1% din remuneratia directorilor sau presedintilor consiliilor de administratie - respectiv 48 de lei. Inainte de aceasta masura, indemnizatia membrului CA era de 20% din cea a directorului.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#companii, #de, #directori, #plafonare, #salariu, #stat , #stiri Hidroelectrica