Doi noi manageri privati la Hidroelectrica

Luni, 05 Mai 2014, ora 12:13
1766 citiri
Doi noi manageri privati la Hidroelectrica

Producatorul de energie Hidroelectrica are, incepand cu data de 5 mai, doi noi directori in cadrul Directiei Dezvoltare - Retehnologizare, potrivit unui comunicat al companiei.

Astfel, Aurel Cocioran a fost numit directorul acestei directii si a fost promovat de pe pozitia de manager al Departamentului de Retehnologizare, fiind cel mai tanar director din istoria Hidroelectrica numit pe o functie strategica in companie, se arata in comunicat.

Este unul dintre putinii manageri ai Hidroelectrica care sunt mentinuti sau promovati in urma procesului de selectie desfasurat cu firma Pedersen&Partners in anul 2013.

Aurel Cocioran, 10 ani experienta in domeniul investitiilor complexe in infrastructura energetica

Aurel Cocioran a absolvit Facultatea de Energetica la Universitatea Politehnica Bucuresti in anul 2003, cu dubla specializare in centrale hidroelectrice si inginerie economica. In perioada 2003-2004 a absolvit un Master in Hidroenergetica, la aceeasi universitate, pentru ca in 2010 sa obtina un MBA la Universitatea din Viena in managementul proiectelor si proceselor.

Lucreaza la Hidroelectrica din anul 2003 si are experienta profesionala de peste 10 ani in domeniul investitiilor complexe in infrastructura energetica, din care 6 ani experienta in pozitii de top management. A ocupat succesiv functiile de Director Program in perioada 2007-2009 si Director al Uzinei de Retehnologizare SH Slatina, 2009-2010. Din 2010 a fost promovat Director al Directiei Retehnologizare, in executivul companiei. Din 2013 si pana in prezent a ocupat pozitia de manager al Departamentului Retehnologizare. Vorbeste fluent engleza si franceza.

Pozitia lasata libera de Aurel Cocioran, respectiv cea de manager al Departamentului Retehnologizare, a fost ocupata tot incepand din 5 mai de Daniela Iordanescu, care pana la data de 30 aprilie 2014 a ocupat pozitia de Executiv Business Director la Litostroj Power, Slovenia (fosta SKODA), unul dintre cei mai mari constructori de agregate hidroenergetice din lume.

Daniela Iordanescu, noul manager al Departamentului Retehnologizare

Daniela Iordanescu a absolvit Universitatea Politehnica din Timisoara, Facultatea de Inginerie Mecanica in anul 1992. Are specializari in Project Risk Management, Marketing - Vanzari si Managementul Calitatii.

Din 22 de ani de activitate, 18 ani a activat la UCM Resita S.A., unde a debutat ca inginer, pentru ca ulterior sa fie promovata pe postul de Manager de Vanzari la Departamentul de Export, iar din 2007 pana in 2010 sa ocupe pozitia de Head of International Business.

Din 2010 a inceput colaborarea cu firma Litostroj Power, Slovenia, unde a fost Manager de Vanzari regional. Din 2011 si pana in prezent a ocupat functia de Executiv Business Director. Vorbeste fluent engleza, germana, franceza si slovena.

"Compania a mostenit la momentul intrarii in insolventa peste 300 titluri de investitii dintre care multe avand o componenta energetica redusa. Hidroelectrica a cheltuit in ultimii 10 ani pe investitii peste 2,5 miliarde euro iar pentru finalizarea lor ar mai trebui alocati inca 2 miliarde euro. In conditiile in care Romania se confrunta cu un excedent al productiei de energie electrica, cu o scadere accentuata a consumului de energie si a pretului energiei in piata, Directia condusa de domnul Cocioran va trebui sa elaboreze o strategie privind viitorul acestor proiecte pentru care si restul de executat valoric este inamortizabil pe durata de viata a acestor investitii", a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Potrivit acestuia, Daniela Iordanescu va avea misiunea ca in cursul acestui an sa finalizeze documentatiile de atribuire a contractelor privind retehnologizarea centralelor Stejaru, Vidraru, Raul Mare si Mariselu, centrale cu o putere instalata de aproape 1000 de MW si cu un aport semnificativ in serviciile tehnologice de sistem.

'Prin finalizarea acestor proiecte, vom avea retehnologizata peste 50% din puterea instalata a Hidroelectrica, cu un aport de peste 70% in productia companiei, asigurand totodata si prelungirea ciclului de viata a acestor hidroagregate cu cel putin inca 30 de ani', a mai spus Borza.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#manageri Hidroelectrica, #Hidroelectrica insolventa, #producator energie Hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica