Energia viitorului este o combinatie intre energia verde si cea nucleara

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 14:33
1825 citiri
Energia viitorului este o combinatie intre energia verde si cea nucleara

Mihai David, directorul general al celui mai mare producator de electricitate din Romania, Hidroelectrica, a declarat luni, intr-o conferinta, ca energia viitorului este o combinatie intre energia verde si energia nucleara si trebuie luata o decizie privind viitorul termocentralelor vechi din tara, informeaza NewsIn.

"In viitorul nu foarte indepartat, Romania va dezvolta o a doua centrala nucleara. Trebuie spus sa termenul de punere in functiune a unui reactor nuclear este de opt ani, iar costurile sunt pe masura. Consider ca energia viitorului este o combinatie intre energia verde si energia nucleara. Insa va trebui sa ne gandim ce facem cu unitatile de producere a energiei care au costuri marginale mari, la limita", a declarat Mihai David, facand referire la termocentralele vechi din tara, unele avand 30 de ani.

Acesta a precizat totodata ca Romania a pierdut multi bani cu sustinerea termocentralelor ineficiente, in ultimii 20 de ani, in detrimentul celorlalti producatori de energie, care au costuri mai scazute, doar pentru a pastra locurile de munca din zonele monoindustriale.

 

#centrala nucleara, #energie, #verde, #Hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica