Guvernul trebuie sa decida soarta Companiei Energetice

Marti, 03 Februarie 2009, ora 16:36
1291 citiri
Guvernul trebuie sa decida soarta Companiei Energetice

Ministerul Economiei a prezentat astazi Guvernului un document despre partile pozitive si negative ale proiectului Companiei Energetice Nationale, pentru a lua o decizie privind infiintarea sau neinfiintarea acesteia, au declarat astazi agentiei NewsIn reprezentantii ministerului Economiei.


"Chiar astazi a plecat de la ministerul ecomomiei la domnul Boc un document care descrie partile pozitive si negative ale Companiei Energetice Nationale, pe care dansul trebuie sa-l semneze. Guvernul va decide daca aceasta companie merita sau nu sa fie infiintata. Documentul contine punctele de vedere ale specialistilor din domeniul energetic. Apoi, va intra in Parlament", potrivit reprezentantilor ministerului Economiei.

Ministerul Economiei a cerut saptamana trecuta, la 27 ianuarie, Comisiei de resort a Senatului amanarea dezbaterilor pe OUG de infiintare a Companiei Energetice Nationale, mentionand ca asteapta un punct de vedere de la Guvern, propunerea Ministerului fiind de respingere a ordonantei. Ministerul Economiei a solicitat, printr-o adresa catre Comisia economica din Senat, amanarea discutarii OUG prin care se infiinteaza Compania Energetica Nationala.

Semnatarul, secretarul de stat Tudor Serban, a motivat solicitarea prin faptul ca „ministerul economiei a inaintat un memorandum Guvernului, prin care solicita elaborarea unui punct de vedere privind respingerea” actului normativ initial.

Infiintarea Companiei Energetice (CE)  a fost aprobata, prin Ordonanta de Urgenta, in 8 octombrie 2008, la initiativa AVAS
. Din Compania Energetica ar urma sa faca parte Electrica, Hidroelectrica, Complexele Energetice Rovinari si Turceni, regrupand aproape 50% din capacitatile de productie de energie electrica. Electrica ar fi urmat sa preia actiunile acestor companii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#educatie, #guvern, #pib, #venituri , #stiri Hidroelectrica