Hidroelectrica: afaceri in crestere cu 17% in T1

Joi, 29 Aprilie 2010, ora 23:49
1726 citiri
Hidroelectrica: afaceri in crestere cu 17% in T1

Cifra de afaceri a Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din Romania, a crescut in primul trimestru cu 17%, la 670 milioane lei, iar profitul brut a crescut de 2,7 ori, la 180 milioane lei, fata de primul trimestru din 2009, potrivit datelor transmise la solicitarea NewsIn.

In primul trimestru al anului 2009, cifra de afaceri a companiei a fost de 572 milioane lei, iar profitul brut a fost de 65 milioane lei. "Diferenta in ceea ce priveste cifra de afaceri este urmarea cresterii tarifului si a productiei de energie.

In ceea ce priveste cresterea profitul brut, diferenta provine din cresterea preturilor energiei livrate catre contractorii directi, din cresterea hidraulicitatii si din reducerea cheltuielilor de functionare", precizeaza Hidroelectrica.

Compania a inregistrat in primele trei luni din acest an o productie de circa 4.217 GWh, cu peste 6% mai mare fata de perioada similara a anului trecut, de aproape 3.954 GWh.

"Diferenta de 263 GWh reprezinta productia pe o saptamana medie si este nesemnificativa, putandu-se datora, de exemplu, unui aport pe Dunare mai mare in 2010", spun reprezentantii companiei.

Societatea Hidroelectrica, cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania, este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Compania are peste 5.000 angajati. Hidroelectrica a acoperit anul trecut 27% din productia de energie electrica a tarii si foloseste sursele regenerabile.

Compania administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, cu o putere instalata de peste 6.300 MW. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
#hidroelectrica, #afaceri, #profit, #energie, #hidro , #stiri Hidroelectrica