Hidroelectrica incheie anul cu pierderi de 80 milioane euro

Luni, 26 Noiembrie 2012, ora 10:57
1511 citiri
Hidroelectrica incheie anul cu pierderi de 80 milioane euro

Compania Hidroelectrica va suspenda clauza de forta majora invocata in contractele de vanzare a energiei electrice de la 1 decembrie 2012, urmand sa incheie anul cu pierderi cuprinse intre 70 si 80 milioane euro, a declarat, pentru Agerpres, administratorul judiciar al societatii, reprezentantul EuroInsol, Remus Borza.

"De la 1 decembrie vom suspenda clauza de forta majora, iar cumparatorii vor primi cantitatea intreaga de energie electrica contractata. Productia se va situa la 60% din capacitatea totala a companiei, adica 800 de GW in perioada decembrie 2012 - ianuarie, februarie 2013, fata de 1.500 GW. Productia estimata pentru anul 2012 este sub 12 TW, ceea ce reprezinta un minim istoric. Pentru anul 2013 am estimat o productie de 13 TW", a afirmat Remus Borza.

Hidroelectrica a activat clauza de forta majora in contractele de vanzare a energiei electrice incepand cu 7 august 2012, din cauza secetei.

Pierderile Hidroelectrica pentru anul 2012, estimate initial la 200 milioane euro, vor fi de 70 - 80 milioane euro, potrivit administratorului judiciar al societatii.

"Teoretic, pierderile au fost estimate la 200 milioane euro pentru anul 2012, din cauza scaderii veniturilor. Insa, in urma masurilor aplicate, a obtinerii veniturilor suplimentare din suspendarea contractelor cu baietii destepti, pierderile la final de an vor fi de 70 - 80 milioane euro", a adaugat Remus Borza.

Compania Hidroelectrica a incasat venituri suplimentare de 33 de milioane de euro din vanzarea pe bursa administrata de OPCOM a energiei produse, dupa ce administratorul judiciar al companiei, firma Euro Insol, a denuntat contractele bilaterale cu traderii de energie.

Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini. Ce dispozitive o pot descărca
Google a extins accesul la aplicația Gemini, deschizând posibilitatea utilizării sale chiar și pentru telefoanele mai vechi, începând cu cele care rulează Android 10. Aplicația Gemini,...
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Cele mai utilizate aplicații de pe noul Apple Vision Pro
Apple a lansat oficial în Statele Unite, pe 2 februarie, primul său headset de realitate mixtă, Apple Vision Pro. Acesta vine cu o ofertă bogată de peste 600 de aplicații și jocuri special...
#suspendare clauza Hidroelectrica, #clauza forta majora Hidroelectrica, #contracte vanzare energie Hidroelectrica, #pierderi Hidroelectrica 2012 , #stiri Hidroelectrica