Hidroelectrica incheie cea mai mare tranzactie pe OPCOM din acest an

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 17:48
1645 citiri
Hidroelectrica incheie cea mai mare tranzactie pe OPCOM din acest an

Hidroelectrica a incheiat contracte de vanzare pentru o cantitate de energie de 345.600 MWh, pe 1 februarie, cea mai mare tranzactie realizata anul acesta pe bursa de energie administrata de OPCOM.

"Enel Energie SA si Electrica Furnizare SA au cumparat 9 dintre pachetele de energie de 38.400 MWh, livrati in regim linear (banda) in perioada 15.02.2013 - 31.12.2013, la un pret mediu de 201 lei/MWh, cu 71 lei mai mare decat cel practicat inainte in contractele cu baietii destepti", se arata in document.

Potrivit acestuia, odata cu incheierea celor 9 tranzactii in valoare totala de peste 69,4 milioane lei, numarul contractelor incheiate de catre Hidroelectrica pe bursa de energie administrata de OPCOM ajunge la 61, totalizand o cantitate de 2.444.465 MWh, in valoare de peste 569,5 milioane lei (circa126 milioane euro), la un pret mediu de 224,8 lei/MWh.

"De la deschiderea insolventei, compania a realizat, pe piata concurentiala, venituri cu aproximativ 51 milioane euro mai mari, decat daca ar fi vandut aceeasi cantitate de energie catre traderi, cu pretul de 130 lei/MWh", informeaza comunicatul citat.

Luni, 4 februarie 2013, sunt programate alte 9 licitatii pentru vanzarea unor pachete identice cu cele de astazi (1 februarie 2013), cu un pret minim de 200 lei/MWh, astfel incat veniturile suplimentare obtinute in 2013 sa contribuie la imbunatatirea rapida si eficienta a indicatorilor economico-financiari ai Hidroelectrica, in vederea iesirii din insolventa.

Remus Borza, reprezentantul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a aratat, recent, ca termenul de iesire din insolventa a Hidroelectrica este 26 iunie 2013, iar procedura poate fi aprobata, dar numai in conditiile rezolvarii celor 74 de contestatii existente. Premierul Victor Ponta si-a exprimat luni speranta ca Hidroelectrica va iesi din insolventa la jumatatea anului in curs si ca va inregistra profit.

Hidroelectrica si-a solicitat insolventa in data de 15 iunie 2012, ulterior denuntand mai multe contracte cu traderi de energie, contracte considerate a produce pierderi pentru statul roman, dar si paguboase pentru companie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#tranzactii OPCOM, #tranzactii Hidroelectrica, #Hidroelectrica OPCOM , #stiri Hidroelectrica