Hidroelectrica, listare pe bursa a 15% din actiuni

Joi, 19 Mai 2011, ora 17:01
1628 citiri
Hidroelectrica, listare pe bursa a 15% din actiuni

Pachetul de actiuni Hidroelectrica ce va fi listat inca se negociaza, dar ca cel mai probabil se vor scoate pe bursa 15% din ele, a declarat Tudor Serban, consilierul personal al ministrului Economiei, Ion Ariton, conform NewsIn.

"Eu am propus 10%. Se pare ca se merge pe 15%, cel mai probabil din 2012", a spus Tudor Serban, in cadrul unei conferinte de presa.

De altfel, listarea pe bursa a unor pachete de actiuni din marile companii energetice de stat este un proiect mai vechi al autoritatilor, ce facea parte din Strategia Energetica a Romaniei. Fostul ministru al Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, declara in decembrie 2007 ca in 2008 urmeaza sa fie listate pe bursa cate 10% din actiunile Romgaz, Nuclearelectrica si Hidroelectrica. Intre timp, listarea Romgaz a fost amanata pentru 2011, iar listarile Hidroelectrica si Nuclearelectrica au fost blocate, intrucat aceste doua companii urmau sa faca parte din gigantii energetici Electra si Hidroenergetica.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Hidroelectrica a acoperit anul trecut 36% din productia de energie electrica a tarii si foloseste sursele regenerabile.

Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si are circa 5.300 de angajati. Hidroelectrica administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hidroelectrica, #listare bursa, #tudor serban, #ministrul economiei, #ion ariton , #stiri Hidroelectrica