Hidroelectrica negociaza cu trei firme romanesti achizitia unui proiect eolian

Joi, 26 Noiembrie 2009, ora 15:13
1302 citiri
Hidroelectrica negociaza cu trei firme romanesti achizitia unui proiect eolian

Hidroelectrica negociaza cu trei companii romanesti achizitia unui proiect eolian, cu o capacitate instalata de pana la 100 MW, primul de acest tip al companiei, a declarat, joi, directorul general al producatorului de electricitate, Mihai David.

David a afirmat, dupa o sedinta a comisiei romano-sarbe privind exploatarea energetica de la Portile de Fier, ca productia eoliana este "un sport unde nu ne nastem invatati", si ca intr-o prima faza compania doreste achizitia celui mai bun dintre cele trei proiecte, precizeaza Mediafax.

El nu a oferit detalii privind identitatea celor trei firme sau suma pe care compania de stat ar fi dispusa sa o aloce acestei investitii.


Seful Hidroelectrica a facut publica la inceputul lunii noiembrie intentia companiei de a incepe negocieri pentru o achizitie pe segmentul eolian.


Totodata, Hidroelectrica va construi anul viitor prima centrala pe biomasa din portofoliu, in care estimeaza ca va investi 40 de milioane de euro .


Compania intentioneaza sa construiasca cinci centrale pe biomasa, iar investitiile viitoare vor viza productia de electricitate in hidrocentrale, centrale pe biomasa si parcuri eoliene.


Investitiile in centralele pe biomasa vor totaliza 200 milioane euro, cate 40 milioane euro pentru fiecare centrala.


Hidroelectrica, detinuta de Ministerul Economiei, a asigurat anul trecut 26,4% din consumul de energie la nivel national.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
Lipsa eficienței energetice a clădirilor publice costă România 6 miliarde de lei pe an. Ce am putea face cu acești bani
România are peste 242.000 de clădiri publice al căror consum este peste 200-250 kWh/metrul pătrat, iar media recomandată la nivel european este de 140kWh/metrul pătrat, se arată într-un...
#achizitie, #energie, #eoliana, #hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica