Hidroelectrica: Productia de electricitate va scade cu 20%

Joi, 19 Mai 2011, ora 16:32
1871 citiri
Hidroelectrica: Productia de electricitate va scade cu 20%

Constantin Trihenea, directorul general al Hidroelectrica, cel mai mare producator de electricitate din Romania, estimeaza pentru acest an scaderea productiei de electricitate cu 20%, la 15,5 TWh, fata de productia record realizata anul trecut, de 19,5 TWh, conform NewsIn.

"Acest lucru s-ar datora conditiilor meteorologice. Sa nu uitam ca anul trecut a fost un an ploios", a spus Trihenea. De altfel, productia de energie electrica inregistrata de Hidroelectrica in 2010 fusese cea mai mare din ultimii 30-40 de ani.

De asemenea, compania si-a planificat pentru acest an un profit brut de 85 milioane lei, de aproape cinci ori mai mic fata de cel realizat anul trecut, de 390 milioane lei, scadere cauzata de "impozitarea amortismentelor care se iau in calcul in bilant", a afirmat directorul general al Hidroelectrica.

Potrivit bugetului de venituri si cheltuilei pe 2011, aprobat de Guvern, Hidroelectrica preconizeaza pentru acest an venituri totale de 3,06 miliarde lei si cheltuieli totale de 2,98 miliarde lei.

Totodata, producatorul de electricitate si-a stabilit pentru 2011 cheltuieli cu investitiile de 1,51 miliarde lei, cel mai inalt nivel privind investitiile pentru o companie de stat.

Hidroelectrica este cel mai mare producator de energie electrica si servicii tehnologice de sistem din Romania. Hidroelectrica a acoperit anul trecut 36% din productia de energie electrica a tarii si foloseste sursele regenerabile.

Compania este detinuta de statul roman, prin Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri si are circa 5.300 de angajati. Hidroelectrica administreaza 326 centrale hidroelectrice si statii de pompare, ce insumeaza o putere instalata de peste 6.300 MW.

#hidroelectrica, #productie electricitate, #trihnea , #stiri Hidroelectrica