Hidroelectrica, profit net de patru ori mai mare

Joi, 07 August 2008, ora 15:41
1213 citiri
Hidroelectrica, profit net de patru ori mai mare

Profitul companiei Hidroelectrica a fost de 193,3 milioane lei, de aproape patru ori mai mare fata de profitul net obtinut in primul semestru din 2007, de 45,1 milioane lei, a declarat pentru NewsIn directorul general al companiei, Traian Oprea.

De asemenea, venitul total al Hidroelectrica in primele sase luni ale acestui an a fost de 1,24 miliarde lei, in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut, cand venitul total al companiei a fost de 932,7 milioane lei, potrivit lui Traian Oprea.


"Profitul net al societatii a crescut in semestrul I al anului 2008 fata de anul de raportare anterior de mai mult de patru ori. Aceasta evolutie este rezultatul masurilor economico - financiare aplicate, Hidroelectrica reusind sa obtina o crestere a intregii sale activitati, cat si o imbunatatire a performantelor, rezultatele financiare confirmand buna orientare strategica a managementului societatii atat in ceea ce priveste profitabilitatea, cat si asigurarea economico - financiara necesara unei dezvoltari durabile", a precizat directorul general al companiei.


Directorul general al Hidroelectrica a mai spus ca profitul brut in semestrul I din acest an a fost de 230 milioane lei, de aproximativ patru ori mai mare fata de perioada similara din 2007, cand venitul brut al companiei a fost de 60 milioane lei.


In anul 2007, venitul total al Hidroelectrica a fost de 2,13 milioane lei si profitul net al companiei a fost de 52,6 milioane lei.


Hidroelectrica este controlata de stat prin Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) si a acoperit, anul trecut, 25% din consumul de energie la nivel national. Pe piata de productie electricitate, principalii concurenti ai Hidroelectrica sunt Nuclearelectrica si complexurile energetice din Oltenia.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...