Hidroelectrica: Protestele Hidrosind sunt determinate de "jocuri de interese" din jurul companiei

Luni, 07 Septembrie 2009, ora 13:15
1758 citiri
Hidroelectrica: Protestele Hidrosind sunt determinate de "jocuri de interese" din jurul companiei

Hidroelectrica acuza "jocuri de interese" in jurul companiei, care au dus determinat protestele declansate luni de Hidrosind considerand ca scenariile vehiculate in jurul proiectului de reorganizare a sectorului energetic au dus la instaurarea unui climat de neliniste si conflict, relateaza NewsIn.

"Am fost informati de Federatia Sindicala Hidrosind despre intentia lor de a initia o serie de manifestari de protest fata de intentia Ministerului Economiei de a reorganiza sectorul energetic din Romania.

Credem ca jocurile de interese din jurul companiei Hidroelectrica au condus la aceasta situatie. Scenariile vehiculate in jurul proiectului de reorganizare de catre diversele entitati care au interese concrete in oprirea sau modificarea acestui proiect, cum ar fi actionarii Fondului Proprietatea, de exemplu, au condus la instaurarea unui climat de neliniste si conflict care, dupa parerea noastra, nu are justificare", se arata intr-un comunicat transmis luni de Hidroelectrica.

De asemenea, reprezentantii Hidroelectrica spun ca au luat toate masurile ce se impun pentru ca activitatea de productie a companiei sa nu fie afectata in niciun fel. "Vom continua sa livram energie catre Sistemul Energetic National in aceeasi parametri ca si pana acum si in deplina siguranta.

Demersul sindicatelor nu va afecta in niciun fel functionarea companiei", sustin reprezentantii Hidroelectrica. Federatia Sindicala Hidroelectrica Hidrosind a anuntat duminica ca va declansa in aceasta saptamana, incepand de luni, actiuni de protest impotriva divizarii Hidroelectrica, in 13 judete din tara, la sediul Ministerului Economiei si la sediile PSD si PDL.

"Decizia politica a fost luata. Hidroelectrica va fi divizata in cele doua companii. Acesta este "dialogul social" la nivelul Ministerului Economiei. In fata acestei situatii, Federatia Sindicala Hidroelectrica Hidrosind va declansa actiunile legale de protest impotriva divizarii Hidroelectrica", a declarat presedintelele Hidrosind, Decebal Sulea.

Programul actiunilor de protest este organizat pe parcursul a patru zile. Astfel, in 7 septembrie sindicatele au pichetat sediile prefecturilor Arges, Mehedinti, Alba, Sibiu, Valcea, Olt, Hunedoara, Cluj, Gorj, Caransebes, Bihor, Buzau si Neamt intre orele 10:00-11:00 cu inregistrarea unei petitii.

Pichetarea sediului Ministerului Economiei va avea loc in datele de 10 si 11 septembrie, intre orele 9:00 - 10:00, respectiv Sediul PSD intre orele 11:00 - 12:00 si Sediul PDL intre orele 13:00 - 14:00. Sindicatele vor picheta in 17 septembrie sediului Ministerului Economiei intre orele11:00-14:00. Presedintele Hidrosind, Decebal Sulea, estimeaza participarea la proteste a aproximativ 2.000 de sindicalisti. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Hidroelectrica, # companie, # proteste, # proiect, # sindicate , #stiri Hidroelectrica