Hidroelectrica se pregateste sa dea socoteala creditorilor

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 16:31
1167 citiri
Hidroelectrica se pregateste sa dea socoteala creditorilor

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, EuroInsol, va depune luni 455 de cereri de creante din cele 836 existente la Tribunalul Bucuresti, in conditiile in care restul creditorilor nu au venit la masa credala, a declarat, vineri, reprezentantul EuroInsol, Remus Borza, la Hidrocentrala Rusanesti.

"Luni, la ora 10.00, vom depune la grefa Tribunalului Bucuresti 455 din cele 836 de creante pe care trebuie sa le plateasca Hidroelectrica. Restul s-au pierdut pe drum, adica nu au venit la masa credala si raman astfel straini de procedura", a afirmat administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza.

De asemenea, acesta a precizat ca tot luni la ora 12.00 va fi organizata o conferinta de presa in care se va prezenta situatia fiecarui creditor.

Adunarea creditorilor Hidroelectrica este programata pentru 14 septembrie 2012.

Potrivit raportului administratorului judiciar Euro Insol, contractele bilaterale cu asa-zisii "baieti destepti", dar si managementul deficitar, contractul colectiv de munca si investitiile neperformante au fost printre cei noua factori principali care au condus la intrarea in insolventa a companiei Hidroelectrica. Alti factori mentionati in raport sunt seceta prelungita, vanzarile de energie pe piata reglementata, costurile cu apa uzinata, achizitiile de energie de la terti si filialele Hidroserv.

Compania si-a solicitat insolventa in data de 15 iunie 2012, ulterior denuntand mai multe contracte cu traderi de energie, contracte considerate a produce pierderi pentru statul roman, dar si paguboase pentru companie.

Administratorul judiciar a sustinut, luna trecuta, ca Hidroelectrica a inregistrat in 2011 o pierdere de 109 milioane lei (143 milioane lei daca se ia in calcul si cheltuiala cu impozitul pe profit) si nu un profit de sase milioane lei, asa cum s-a raportat.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#creante Hidroelectrica, #cereri creante Hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica