Hidroelectrica va livra cu 30% mai putina energie, din cauza secetei

Marti, 27 Septembrie 2011, ora 13:32
1393 citiri
Hidroelectrica va livra cu 30% mai putina energie, din cauza secetei

Hidroelectrica va reduce cu pana la 30% cantitatile de energie livrate clientilor din cauza invocarii situatiei de forta majora, ca urmare a secetei care a determinat reducerea nivelului apei in lacurile de acumulare, au declarat marti pentru MEDIAFAX surse din Ministerul Economiei. 

"Decizia invocarii fortei majore a fost aprobata saptamana trecuta de Consiliul de Administratie al Hidroelectrica.

In mod normal, compania ar fi trebuit sa ceara activarea acestei clauze imediat", au afirmat sursele citate de Mediafax.

Scaderea nivelului apei in lacurile de acumulare face ca Hidroelectrica sa nu mai poata produce suficienta electricitate pentru a-si onora contractele.

Prin activarea clauzei de forta majora Hidroelectrica va reduce cantitatile de energie livrata pentru toti clientii.

Pentru a putea aplica aceasta clauza de forta majora, Hidroelectrica are nevoie de un certificat constatator de la Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Sursele citate au precizat ca Hidroelectrica ar fi trebuit sa ceara activarea fortei majore inca de la inceputul verii, avand in vedere ca prognozele meteorologice indicau o vara si o toamna secetoase.

Hidroelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei. Conducerea companiei si reprezentantii Ministerului Economiei nu au putut fi contactacti pentru declaratii. 

#hidroelectrica, #livrari energie hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica