Hidroelectrica va rezilia aproape 90% dintre contractele directe

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 17:16
1510 citiri
Hidroelectrica va rezilia aproape 90% dintre contractele directe

Hidroelectrica va rezilia cele mai multe dintre contractele directe de vanzare a energiei incheiate cu mai multi traderi si furnizori de energie, decizia urmand sa fie anuntata saptamana viitoare, au declarat surse apropiate negocierilor.

"O parte din contractele directe, posibil chiar 90% dintre ele, ar putea fi reziliate. Discutiile sunt aproapte finalizate. Vor fi rezilieri, in mod categoric", au afirmat sursele.

Hidroelectrica are in prezent zece contracte directe de vanzare a energiei catre companiile Alro Slatina, Elsid Titu, Electrocarbon Slatina, Electromagnetica, Energy Holding, Alpiq Romindustries, Alpiq Romenergie, EFT AG, Euro PEC si EFT Romania.

Contractele bilaterale de vanzare a energiei au fost incheiate de Hidroelectrica intre 2001 si 2003, si expira in 2014, 2015 sau 2018. Compania vinde aproximativ 70% din energie pe care o produce prin aceste acorduri bilaterale, la preturi sub media pietei.

Contactat de MEDIAFAX, directorul general al Hidroelectrica, Dragos Zachia, nu a dorit sa comenteze informatia.

"Nici nu confirm, nici nu infirm", a afirmat Zachia.

Renegocierea contractelor a inceput anul trecut, Ministerul Economiei solicitand beneficiarilor sa accepte cresterea preturilor de livrare, scaderea cantitatilor furnizate si reducerea perioadei de derulare a acordurilor.

Renegocierea contractelor si anularea, in limitele legii, a acordurilor care nu pot fi rediscutate, au fost solicitate de catre reprezentantii Fondului Monetar International (FMI).

Hidroelectrica este controlata de stat, prin Ministerul Economiei, si acopera aproximativ 30% din consumul de energie la nivel national.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
#Hidroelectrica reziliere contracte energie, #Hidroelectrica vanzare energie , #stiri Hidroelectrica