Nicolescu, despre pozitia lui Borza la Hidroelectrica: Nimeni nu e de neinlocuit

Vineri, 30 Mai 2014, ora 13:32
1717 citiri
Nicolescu, despre pozitia lui Borza la Hidroelectrica: Nimeni nu e de neinlocuit

Ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, a declarat, vineri, ca Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a facut multe lucruri bune pentru companie, insa, daca va opta pentru demisie, nimeni nu este de neinlocuit.

"Borza a facut foarte multe lucruri bune pentru Hidroelectrica. Trebuie sa gasim o solutie legala pentru ce va urma de acum incolo pe partea financiara. Mi-as dori sa continue, dar in acelasi timp nimeni nu e de neinlocuit, incepand cu mine si terminand cu domnul Borza. Eu imi doresc sa continuam. Urmatorul administrator judiciar va trebui sa vina cu bani de acasa", a spus ministrul, la o conferinta pe teme energetice unde a fost prezent si Remus Borza.

Remus Borza a declarat, joi, ca va demisiona din aceasta functie daca Adunarea Creditorilor nu ii va aproba, peste o saptamana, onorariul cerut de 3,2 milioane de euro plus TVA.

"Daca nu mi se aproba onorariul nici saptamana viitoare, imi voi depune mandatul. Trebuie sa apar aceasta profesie. Nu pot face munca patriotica", a spus Borza.

Potrivit acestuia, legislatia din domeniul insolventei prevede onorarii intre 3% si 10% din sumele distribuite creditorilor, iar el, in primul mandat de administrator judiciar al Hidroelectrica, a incasat doar 0,22%.

"Aceasta spre deosebire de administratorul judiciar de la RAAN, care incaseaza 4%, si de cel de la Oltchim, care are 5%", a completat Borza.

El a mai spus ca acest mandat al sau va fi mai lung decat primul, care a durat un an, si mult mai complicat.

"Hidroelectrica va iesi din insolventa abia in mai-iunie anul viitor, in principal din cauza litigiilor pe care le avem cu baietii destepti din energie carora le-am reziliat contractele", a explicat Borza.

Decizia privind bonusul de performanta, amanata

Adunarea Creditorilor Hidroelectrica a decis, in sedinta de miercuri, amanarea cu o saptamana a votului privind stabilirea unui onorariu de performanta de 3,2 milioane de euro plus TVA pentru intreaga procedura de insolventa a companiei, solicitat de Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Gabriel Dumitrascu, administratorul special al companiei.

"Am amanat cu o saptamana discutia pentru a conveni o unica solutie optima care sa ne dea confortul ca toata procedura de inchidere a insolventei va fi irevocabila. Avem nevoie de unanimitate pentru a da un semnal ca actionarii si creditorii au toata increderea in administratorul judiciar", a spus Dumitrascu.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a convocat, miercuri, Adunarea Generala a Creditorilor, singurul punct de pe ordinea de zi fiind aprobarea unui onorariu de performanta de 3,2 milioane de euro, la care se va adauga TVA, pentru intreaga procedura de insolventa a companiei, potrivit convocatorului sedintei, obtinut de AGERPRES.

Hidroelectrica se lupta cu insolventa inca din 2012

Hidroelectrica s-a aflat pentru prima data in insolventa in perioada 20 iunie 2012 - 26 iunie 2013. Euro Insol a incasat bonusul de 2.265.538 euro la iesirea companiei din insolventa in data de 26 iunie 2013. Curtea de Apel Bucuresti a dispus, la finele lunii februarie 2014, reintoarcerea companiei in insolventa, dupa ce procesul de inchidere a insolventei a fost contestat in instanta.

In sedinta din 7 mai 2014, creditorii Hidroelectrica au amanat reconfirmarea onorariului de 2.265.538 euro. Totodata, ei au aprobat onorariul fix de 50.000 de euro pe luna plus TVA. Printre creditorii Hidroelectrica se numara: Ministerul Economiei, Nuclearelectrica, Administratia Nationala Apele Romane, ING, Banca Comerciala Romana, BRD Groupe Societe Generale, Citi Bank si Unicredit.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#Razvan Nicolescu, #administrator judiciar Hidroelectrica, #demisie Remus Borza , #stiri Hidroelectrica