OPSPI: Hidroelectrica nu va fi vanduta pe bucati

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 13:57
1188 citiri
OPSPI: Hidroelectrica nu va fi vanduta pe bucati

Seful Oficiului Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie (OPSPI), Remus Vulpescu, a dat asigurari, miercuri dimineata, sindicalistilor care picheteaza sediul Ministerului Economiei, ca Hidroelectrica nu va fi vanduta pe bucati si ca pana la finalul anului intentioneaza sa finalizeze procesul de reorganizare a companiei.

"Fac un apel catre sindicate sa sprijine procesul de reorganizare pentru ca acesta nu vizeaza reducerea personalului sau scaderea salariilor. Reorganizarea este o solutie pentru eficientizarea companiei si pentru a scapa de contractele cu baietii destepti.

Pana la sfarsitul anului am vrea sa finalizam procesul de reorganizare", a precizat Vulpescu, care este si presedintele Consiliului de Administratie al Hidroelectrica.

Seful OPSPI a adaugat ca in cazul contractului Hidroelectrica cu Europec, denuntat recent, nu a stiut de datoria de 37 milioane lei aferenta anului 2012 pe care Europec o avea catre societate.

"Este un mit ca baietii destepti platesc in avans", a mai spus Remus Vulpescu.

Pe de alta parte, acesta a aratat ca unul dintre cei mai mari datornici catre Hidroelectrica este Transelectrica, cu restante de peste 40 milioane lei.

Hidrosind, sindicatul salariatilor din Hidroelectrica, picheteaza, miercuri dimineata, sediul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Sindicalistii se opun intrarii in insolventa a companiei, in calitatea acestora de creditori principali ai societatii, a declarat in urma cu o saptamana, presedintele Hidrosind, Decebal Sulea, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis cererea companiei de a intra in insolventa.

Potrivit unui comunicat al sindicatului, Hidrosind va inainta plangeri penale impotriva semnatarilor Hotararii Consiliului de Administratie din data de 15 iunie, pentru abuz in serviciu si subminarea economiei nationale.

La randul lor, autoritatile sustin ca nu vor fi vandute actiunile detinute la Hidroelectrica si ca intentioneaza, in continuare, privatizarea prin emiterea de actiuni pentru majorarea capitalului social. De asemenea, MECMA sustine, intr-un comunicat transmis luni, ca nu vor fi promovate masuri de reducere a fortei de munca sau a remunerarii muncii in cadrul Hidroeletrica.

Pe de alta parte, administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, partener in cadrul companiei Euro Insol, a aratat, marti, ca renegocierea contractelor bilaterale ale Hidroelectrica va fi finalizata in luna iulie 2012 iar primul contract, cel cu compania Europec, a fost deja denuntat.

Tribunalul Bucuresti a admis, in 20 iunie, cererea Hidroelectrica de a intra in insolventa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
SUA sunt cel mai mare producător mondial de petrol de șase ani consecutivi. În 2023 au doborât recordurile privind producția
În timp ce în Uniunea Europeană statele membre reduc producția de petrol și gaze naturale pentru a îndeplini țintele de mediu, Statele Unite ale Americii au fost în 2023 cel mai mare...
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană nu este acord cu TikTok Lite, noua scorneală a gigantului tech. Temeri că minorii ar putea avea acces la conținut periculos
Comisia Europeană a anunțat recent că va investiga programul TikTok Lite, suspectând că acesta poate avea un impact negativ asupra sănătății mintale a utilizatorilor. Programul, care...
#Hidroelectrica insolventa, #Hidroelectrica sindicalisti, #OPSPI vanzare Hidroelectrica , #stiri Hidroelectrica