Posta Romana nu inregistreaza arierate

Vineri, 31 Martie 2006, ora 10:54
1016 citiri

Compania Nationala Posta Romana, aflata pe lista societatilor monitorizate de guvern, care inregistreaza arierate precizeaza ca nu a inregistrat si nu inregistreaza arierate.

A"Pentru anul 2005, Posta Romana are un profit brut estimat de 46 milioane RONA", se arata intr-un comunicat al Postei Romane.

Compania Nationala Posta Romana a facut aceste precizari ca urmare a aparitiei unui comunicat al Guvernului care trecuse si Posta Romana in dreptul companiilor care ar avea arierate.

Pe 30 martie Executivul a anuntat ca plafonul arieratelor pentru operatorii economici monitorizati va fi redus cu minimum 15 la suta pentru anul 2006, comparativ cu anul trecut.

"La intocmirea bugetelor de venituri si cheltuieli pe 2006 se va avea in vedere reducerea cu minimum 15 la suta a nivelurilor platilor restante totale programate fata de realizarile anului 2005", a precizat purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu.

Potrivit actului normativ, conducatorii operatorilor economici monitorizati si persoanele care ocupa functii de conducere vor primi integral drepturile salariale cuvenite lunar, numai daca sunt respectate criteriile de performanta, inclusiv programul de reducere a platilor restante.

Cei 51 de operatori economici monitorizati sunt regiile din subordinea Ministerului Economiei si Comertului: Transelectrica, Termoelectrica, Hidroelectrica, Transgaz, si altele.

De asemenea, si companiile din subordinea Ministerului Transporturilor Constructiilor si Turismului sunt monitorizate.

BANII NOSTRI - COTIDIAN ONLINE DE FINANTE SI AFACERI