Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Reorganizarea sectorului energetic nu va schimba nimic pana in 2012

Reorganizarea sectorului energetic nu va schimba nimic pana in 2012

Cele doua mari companii rezultate in urma reorganizarii sectorului energetic vor fi gata la 1 ianuarie 2010, dar ar putea "rasni in gol" pana in 2012, a declarat secretarul de stat din Ministerul Economiei, Tudor Serban, la o conferinta de presa, informeaza NewsIn.

"Ne aflam in situatia in care finalizam dezbaterile. Mai sunt lucruri de stabilit cu privire la functionara interna a acestor companii. La sfarsitul lui septembrie, inceputul lui octombrie vom fi in masura sa prezentam documentul final Guvernului", a spus Tudor Serban.

Acesta a mai spus ca ministrul economiei, Adriean Videanu, i-a numit pe Mihai David (directorul general al Hidroelectrica) si pe Constantin Balasoiu (directorul general al Complexlui Energetic Craiova) coordonatori ai celor doua viitoare companii.


Initial, reprezentantii Ministerului Economiei anuntasera ca aceste doua companii ar putea avea un management privat.


Potrivit ministrului economiei, Adriean Videanu, cele doua companii rezultate din reorganizarea sectorului energetic vor deveni functionale pana la sfarsitul acestui an.


Cele doua societati vor fi listate la bursa, cu un procent ce va fi stabilit ulterior.


ME va fi actionarul majoritar al acestor doua companii.


In componenta primei societati vor intra Complexurile Energetice din Oltenia (Turceni, Rovinari si Craiova), cele doua unitati ale centralei de la Cernavoda (apartinand Nuclearelectrica), Societatea Nationala a Lignitului Oltenia (SNLO), o parte din Electrica si doua sucursale ale Hidroelectrica, SH Valcea si SH Slatina, a declarat ministrul Adriean Videanu.


Cea de-a doua companie va cuprinde ELCEN, CTE Deva si Paroseni (apartinand Termoelectrica), Portile de Fier si restul sucursalelor Hidroelectrica (adica sucursalele Sebes, Buzau, Targu Jiu, Caransebes, Hateg, Arges, Cluj, Bistrita, Sibiu), Compania Nationala a Huilei (CNH), Romgaz (prin termocentrala de la Iernut) si cealalta parte a Electrica. 


 Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1320 ori
Citeste mai multe desprecompanii energetic sector videanu