Semnale pozitive pentru constructia de noi hidrocentrale pe Dunare

Marti, 17 Noiembrie 2009, ora 12:07
1292 citiri
Semnale pozitive pentru constructia de noi hidrocentrale pe Dunare

Romania are semnale pozitive de la autoritatile europene si statele riverane Dunarii in privinta intentiei de a costrui, impreuna cu Bulgaria, noi hidrocentrale pe Dunare, a declarat, marti, directorul de exploatare al Hidroelectrica, Dragos Zachia.

"Au fost deja discutii cu Bulgaria pentru derularea de proiecte in aval de Portile de Fier 2, respectiv la Turnu-Magurele, Macin si Silistra-Calarati", a spus Zachia la conferinta Mediafax Talks about Energy. Pe langa aceste proiecte, Hidroelectrica deruleaza investitii de reabilitate a unor unitati mai vechi, precum si de noi unitati de productie a electricitatii.

Astfel, compania intentioneaza sa investeasca anual peste 300 milioane de euro, din care 60% in capacitati noi, iar 40% in reabilitatea uno grupuri vechi. "In 2025 vream sa avem in exploatare 60% din potentialul hidroenegertic amenajabil", a adaugat Zachia.

De asemenea, pentru perioada 2009-2012 Hidroelectrica are lucrari in derulare in valoare de 560 milioane de euro, in urma carora estimeaza ca va suplimenta productia de electricitate cu 1 TWh pe an. Compania este detinuta de stat, prin intermediul Minsiterului Economiei. 

#hidrocentrale, #dunare, #energie , #stiri Hidroelectrica