Sindicalistii Hidroelectrica: Ne indreptam catre faliment

Luni, 20 August 2012, ora 15:25
1934 citiri
Sindicalistii Hidroelectrica: Ne indreptam catre faliment

Statul ar putea sa nu detina control in Adunarea Creditorilor din data de 29 august, o consecinta posibila fiind derapajul Hidroelectrica spre faliment si nu spre iesirea rapida din insolventa, potrivit unui comunicat de presa al Hidrosind, Federatia sindicala a Hidroelectrica.

"Continua astfel campania de discreditare a Hidroelectrica (despre care am atentionat repetat) si a salariatilor sai, menita sa acopere cateva realitati deranjante precum probabilitatea mare ca statul sa nu detina control in Adunarea Creditorilor din data de 29.08.2012, o consecinta posibila fiind derapajul Hidroelectrica spre faliment si nu spre iesirea rapida din insolventa", se arata in comunicat.

Hidrosind a comentat si problema salariilor din companie, prezentata drept una din cauzele insolventei.

Potrivit documentului sindicatului, in prezentarea Raportului administratorului din data de 17 august au fost folosite in mod special elemente menite sa distorsioneze puternic realitatea, precum cifre referitoare la drepturile salariatilor. Sindicalistii mentioneaza si angajarea unui consilier de specialitate de catre administratorul judiciar, care are un salariu mare si indatoriri care nu se justifica.

"Precizam ca drepturile salariatilor Hidroelectrica sunt legale, la fel si CCM si actele aditionale la acesta. Aceste drepturi le au toti salariatii din ramura energie, petrol si gaze avand la baza Contractul Colectiv de Munca pe ramura respectiva. In timp ce ni se spune ca avem excedent de personal TESA, administratorul judiciar a angajat acum doua saptamani o persoana din Ministerul Economiei, cu un modest salariu de baza de 8.494 lei. Functia: consilier de specialitate, cu delegare de competenta pentru o functie de director, cu sporurile aferente", se explica in comunicat.

Hidrosind arata ca raportul administratorului judiciar realizeaza o asociere intre cauzele intrarii Hidroelectrica in insolventa si salariile "exagerate" ale angajatilor. Salariile sunt plasate langa contractele paguboase incheiate politic cu celebrii baieti destepti.

Hidroelectrica: Capitolul contractelor paguboase, inchis. Cand iese din insolventa?

Pierderile suferite de Hidroelectrica in urma contractelor paguboase semnate cu "baietii destepti" au insumat 1,1 miliarde de euro in perioada 2006 - 2012, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa, Remus Borza, reprezentatul Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Borza: Hidroelectrica a pierdut 1,1 mld. de euro in 6 ani, din cauza "baietilor destepti"

Potrivit lui Remus Borza, denuntarea si renegocierea celor zece contracte bilaterale au dus la obtinerea unor venituri suplimentare companiei de 94 milioane de lei in primele sapte luni din 2012.

Contractul colectiv de munca la Hidroelectrica este impovarator raportat la indicatorii financiari din ultimii doi ani, iar cuantumul enorm al drepturilor salariale si de alta natura reprezinta una dintre cauzele insolventei, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, Remus Borza, reprezentantul companiei Euro Insolv, administratorul judiciar al producatorului de energie.

Mai mult, ponderea salariului de baza in totalul veniturilor unui salariat este de numai 41%, restul de 59% fiind sporuri, adaosuri, prime, premieri, ajutoare, a spus Borza, care a adaugat ca nu a mai intalnit o astfel de situatie in cei peste 10 ani de practica in administrarea firmelor aflate in dificultate.

Salariul mediu in Hidroelectrica este de 1.643 de euro, iar cheltuielile cu forta de munca au crescut de la 438 milioane lei in 2011 la 461 milioane lei in 2012, desi veniturile companiei vor fi mai mici cu 800 milioane lei.

Salariul mediu la Hidroelectrica: 1643 euro. Exista 70 de tipuri de prime si beneficii

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#Hidroelectrica intrare faliment, #Hidrosind situatie Hidroelectrica, #Hidrosind faliment Hidroelectrica, #Hidroelectrica administrator judiciar , #stiri Hidroelectrica