Tribunalul Bucuresti a respins contestatiile traderilor de energie impotriva Euro Insol

Joi, 11 Aprilie 2013, ora 16:35
1374 citiri
Tribunalul Bucuresti a respins contestatiile traderilor de energie impotriva Euro Insol

Tribunalul Bucuresti a respins contestatiile traderilor de energie formulate impotriva masurilor administratorului judiciar Euro Insol de neinscriere a creantelor acestora in Tabelul Preliminar al creantelor debitoarei Hidroelectrica, inregistrat in septembrie 2012, potrivit unui comunicat transmis joi de administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Valoarea creantelor revendicate de cei 381 creditori insumeaza 5,4 miliarde lei. Decizia Tribunalului Bucuresti a fost luata miercuri, conform sursei citate. Din totalul valorii creantelor revendicate, doar 3,5 miliarde au fost recunoscute de catre administratorul judiciar, 1,1 miliarde lei au fost respinse, iar 800 milioane au fost admise sub conditia prezentarii unor documente justificative suplimentare.

Un numar de 74 creditori carora li s-au respins creantele au formulat contestatii la Tabelul Preliminar intocmit de administratorul judiciar. Valoarea creantelor ce fac obiectul acestor contestatii este de peste 1,9 miliarde lei. Din cele 74 de contestatii s-au solutionat pana in prezent 73, ramanand de judecat contestatia Alpiq RomIndustries care ar putea avea termen de judecata in luna mai 2013.

Principala cauza a insolventei Hidroelectrica o reprezinta incheierea contractelor bilaterale cu traderii de energie electrica prin care societatea a fost prejudiciata cu peste 1,1 miliarde euro, in perioada 2006-2012.

In urma esuarii negocierilor dintre administratorul judiciar si traderii de energie, contractele acestora au fost denuntate. Cantitatea de energie disponibilizata din contracte a fost vanduta pe bursa la un pret cu 100 lei/MWh mai mare decat in contractele bilaterale, generand doar in ultimele cinci luni ale anului trecut venituri suplimentare de peste 50 milioane euro.

In 20 martie 2013 s-au judecat contestatiile formulate de Energy Holding, Alpiq RomEnergie si EFT AG privind denuntarea contractelor bilaterale si contestatiile Alro, Elsid si Electrocarbon privind activarea clauzei de forta majora din 7 august pana la 1 decembrie 2012. Instanta a amanat de 3 ori pronuntarea pana la 10 aprilie 2013.

Astfel, a respins contestatia formulata de Alpiq RomEnergie prin care solicita daune de 719 milioane lei, contestatia Energy Holding prin care solicita 91 milioane lei, Alro SA - 129 milioane lei, Elsid - 13 milioane lei, Electrocarbon - 18 milioane lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
#decizie contestatii Euro Insol, #contestatii traderi energie Hidroelectrica, #creante Hidroelectrica traderi energie , #stiri Hidroelectrica