"Videanu a scos Hidroelectrica de pe OPCOM"

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 12:45
1766 citiri
"Videanu a scos Hidroelectrica de pe OPCOM"

Fostul secretar de stat din cadrul Ministerului Economiei Viorel Palasca a declarat la The Money Channel ca Hidroelectrica a fost exceptata de la a tranzactiona energie pe bursa OPCOM prin ordinul ministrului economiei din 2009, Adriean Videanu, fiind vorba in acest caz despre un act premeditat, informeaza NewsIn.

"S-a emis un ordin de ministru in anul 2009 prin care a fost exceptata Hidroelectrica. Este un ordin emis undeva in luna mai 2009. Evident ca se vorbeste despre un interes al baietilor destepti. Chiar faptul ca prin acest ordin a exceptat Hidroelectrica este un act premeditat. Chiar contractul cu Alro s-a incheiat in 2010, la aproape un an dupa ce s-a emis acel ordin, deci se stia despre ce va fi vorba peste un an", a precizat Viorel Palasca, fost secretar de stat in Ministerul Economiei si Finantelor in timpul mandatului lui Varujan Vosganian.

Potrivit acestuia, contractul Hidroelectrica cu Alro este ilegal, deoarece "incalca legea energiei".

Directorul general al Hidroelectrica, Mihai David, a declarat marti ca Alro a cumparat de la Hidroelectrica energie la preturi cuprinse intre 105 si 120 lei pe MWh.si ca este falsa ideea ca populatia plateste un pret foarte mare pentru energia electrica din cauza ca Hidroleectrica are contracte directe cu furnizorii privati.

 

#videanu hidroelectrica opcom alro contract , #stiri Hidroelectrica