Videanu a semnat actele constitutive ale Electra si Hidroenergetica

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 09:44
1794 citiri
Videanu a semnat actele constitutive ale Electra si Hidroenergetica

Actele constitutive ale Electra si Hidroenergetica, cele doua mari companii ce vor rezulta in urma reorganizarii sectorului energetic din Romania, ar urma sa fie aprobate de ministrul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, si nu de catre Guvern, potrivit unui proiect de HG, preluat de NewsIn.

"O alta modificare promovata de prezentul act normativ are in vedere ca proiectele actelor constitutive ale Electra si ale Hidroenergetica sa fie aprobate prin Ordin al ministrului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, si nu de catre Guvern, cum precizeaza Hotararea Guvernului nr. 56/2010.

Procedura de aprobare a proiectelor actelor constitutive ale celor doua companii nationale la nivelul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) necesita mai putin timp decat daca s-ar face la nivel de Guvern", se arata intr-un proiect de Hotarare de Guvern postat luni pe site-ul MECMA.

De asemenea, potrivit proiectului de act normativ, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) vrea sa renunte la desfiintarea producatorului de electricitate Hidroelectrica, urmand sa ii schimbe doar denumirea in Hidroenergetica SA, modalitate prin care aceasta isi va pastra astfel datele de inregistrare la Registrul Comertului, precum si avizele si licentele, ministerul dorind astfel sa simplifice modul de reorganizare a societatilor avute in vedere.

"Din analizele economice, financiare si strategice intreprinse la nivelul MECMA, a rezultat necesitatea infiintarii celor doua companii nationale pana cel tarziu la data de 30 iunie 2010", se mai arata in documentul citat.

#videanu, #electra, #hidroenergetica , #stiri Hidroelectrica