2011, dificil pentru piata constructiilor

Luni, 22 Noiembrie 2010, ora 00:13
1956 citiri
2011, dificil pentru piata constructiilor

Directorul general al Holcim Romania, Markus Wirth, a declarat, intr-un interviu pentru Agentia NewsIn, ca anul 2011 va fi in continuare unul dificil pe piata constructiilor, dar ca spera ca, incepand din 2012, vom avea din nou o crestere, avand in vedere unele masuri de relansare economica, potrivit Newsin.

"Consideram ca anul 2011 va fi in continuare unul dificil pe piata constructiilor, pentru ca nu avem vizibilitate pe termen scurt in ceea ce priveste investitiile pe care le va realiza statul in infrastructura, un domeniu in care ne aflam cu mult sub media europeana si care este definitorie pentru impulsionarea dezvoltarii economice viitoare.

Sperantele noastre sunt ca incepand cu 2012 vom avea din nou o crestere, avand in vedere unele masuri de relansare economica ce sunt absolut necesare si care ar putea aduce Romania pe acelasi trend de revenire cu alte piete din restul Europei", a afirmat Markus Wirth.

CEO-ul producatorului de materiale de constructii considera totodata ca revenirea la nivelul din 2008 (de dinaintea declansarii crizei economice) ar putea fi atinsa in aproximativ cinci ani, in functie de modul in care va evolua economia locala.

"Avand in vedere contextul economic actual, estimam ca piata cimentului se va reduce anul acesta cu 12-15% fata de anul precedent", a adaugat Markus Wirth.

Acesta a precizat totodata ca volumul vanzarilor de ciment ale Holcim Romania a scazut cu 19% in primele noua luni ale acestui an, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

"Incepand cu a doua jumatate a anului am reusit sa ne apropiem de volumele inregistrate in aceeasi perioada a anului trecut. Scaderea din prima jumatate a anului a fost cauzata si de vremea nefavorabila, insa incepand din primavara s-a imbunatatit media vanzarilor", a mai spus Wirth. 

#piata constructiilor, #holcim, #ciment, #relansare economica , #stiri Holcim