Holcim a raportat un profit trimestrial peste asteptari

Miercuri, 11 Noiembrie 2009, ora 14:03
1121 citiri
Holcim a raportat un profit trimestrial peste asteptari

Grupul elvetian Holcim, al doilea producator de ciment din lume, a afisat un profit trimestrial peste estimarile anlistilor, in urma inchiderii unor fabrici, si a anuntat ca va depasi obiectivele de reduceri de costuri, stabilite pentru acest an la 600 milioane franci elvetieni, scrie Bloomberg, citat de NewsIn.

 

 

 

Profitul net din al treilea trimestru a fost de 673 milioane franci, la acelasi nivel cu cel din aceeasi perioada a anului trecut.

Analistii estimau, in medie, un profit de 464,4 milioane franci, potrivit Bloomberg.

Veniturile au scazut cu 18%, la 5,69 miliarde franci.

Marja profitului operational a crescut in al treilea trimestru la 18,1%, de la 16,3% in aceeasi perioada a anului trecut, iar datoria companiei a scazut cu 14%, la 12,9 miliarde franci.

Compania a redus capacitatea de productie cu 10 milioane tone si a inchis operatiunile din pietele mai slabe.

Masurile au ajutat la reducerea costurilor cu 573 milioane franci in primele noua luni ale anului, a anuntat grupul in cadrul unui comunicat.

"Sunt cu mult, mult inaintea programului de reducere a costurilor.

Echipa de conducere a avut o performanta foarte buna si cred ca actiunile vor evolua mai bine pe baza acestor cifre", a apreciat Tim Cahill, analist in cadrul Davy Stockbrokers.

Holcim, prezent si pe piata romaneasca, a precizat ca va limita la strictul necesar cheltuielile din cadrul fabricilor, mentinandu-si, totodata, planurile de a se extinde in pietele emergente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#reduceri, # de, # costuri, # holcim, # profit , #stiri Holcim