Chirii mici, produse la fel de scumpe

Luni, 04 Mai 2009, ora 10:09
2424 citiri
Chirii mici, produse la fel de scumpe

Retailerii de moda prefera sa se mute de pe Calea Victoriei in malluri. In primul trimestru al anului, chiriile spatiilor comerciale au scazut si cu 50%, dar reducerile se vor vedea abia in toamna, pentru ca acum retailerii renegociaza chiriile.

De aceea, rand pe rand magazinele de fashion de pe Calea Victoriei au inceput sa-si traga obloanele. O parte dintre comercianti s-au reorientat spre spatiile din centrele comerciale, unde traficul este mai mare si chiriile sunt mai mici. In plus, pretul pe metrul patrat este mai mic decat al unui spatiu comercial stradal. Pe Bulevardul Magheru, pretul pe metrul patrat a scazut de la 160 de euro, cat era anul trecut, pana la 120 de euro, iar pe Calea Victoriei un metru patrat se inchiriaza cu aproape 30 de euro mai putin decat in 2009, adica cu maximum 100 de euro, arata datele companiilor imobiliare. In mall, chiria variaza intre 15 euro si chiar 100 de euro/mp/luna si scade cu doar 30%.

Alti retaileri de lux, precum Escada, au preferat sa iasa de pe piata autohtona pentru ca profilul consumatorului de lux roman nu se potrivea cu brandul firmei.

Exista si cazuri unde calitatea slaba a managementului a determinat inchiderea magazinului. "Disparitia Hugo Boss de pe piata de lux romaneasca a fost determinata de lipsa de experienta a francizatului", conchide specialistul in produse de lux Oliver Petcu. 

#chirii, #mall, #produse, #retaileri , #stiri Hugo Boss