IBM a inaugurat un laborator de cercetare in Romania

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 19:47
2134 citiri
IBM a inaugurat un laborator de cercetare in Romania

International Business Machines (IBM) a inaugurat in Romania un laborator dedicat dezvoltarii si testarii echipamentelor hardware si software realizate de compania americana, potrivit unui anunt al subsidiarei locale.

"IBM Bucharest Systems Laboratory se alatura unei retele de centre IBM la nivel global si va beneficia de achizitia Blade Network Technologies realizata de compania americana in 2010. Acest centru va deveni primul laborator din Romania de dezvoltare si testare sisteme hardware si software destinata switch-urilor, facand parte din brandul IBM System Networking", se arata intr-un comunicat al companiei.

Prezent la eveniment, ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme, a declarat ca inaugurarea IBM Bucharest Systems Laboratory reprezinta un moment semnificativ pentru parteneriatul solid dintre Romania si IBM.

Angajamentul IBM demonstreaza ca Romania e un stat sigur pentru investitii

"Angajamentul IBM demonstreaza faptul ca Romania este o tara sigura pentru investitii, pregatita pentru aplicatiile viitorului si care isi va consolida o economie bazata pe cunoastere, sustinuta de sisteme de calcul inteligente", a adaugat Vreme.

La eveniment au mai participat si seful IBM Romania, Bogdan Balaci, si directorul diviziei IBM Systems Networking Romania, Andrew Currier.

Localizat in cadrul Bucharest Corporate Center, noul laborator se va alatura laboratorului IBM Business Analytics deja existent, care a fost infiintat de compania americana dupa achjizitionarea Clarity Systems in 2010, se mentioneaza in comunicat.

"Peste 125 de specialisti de inalt nivel vor folosi cei 100 de metri patrati ai laboratorului pentru a propulsa produsele software IBM precum IBM Networking Operation System si VMready prin implementare de tehnologii si dezvoltare software, testare, rezolvare a defectiunilor, teste riguroase de calitate in cadrul unor topologii asemanatoare sistemelor implementate de clienti. Astfel, IBM isi va imbunatati capabilitatile de virtualizare, administrare si optimizare a retelelor de date", se mai spune in comunicat.

IBM investeste in tehnologii de optimizare a activitatilor companiilor

Ambele laboratoare vor colabora pentru a oferi clientilor solutii optimizate care sa gestioneze cresterea exploziva a volumului de date, pentru a obtine avantaje competitive intuind directiile de evolutie a pietei.

"IBM colaboreaza cu companiile si institutiile guvernamentale din intreaga lume pentru a introduce sisteme de calcul ce folosesc inteligenta in scopul obtinerii de eficienta operationala si optimizarii activitatilor reducand simultan costurile", a afirmat seful IBM Romania, Bogdan Balaci.

Infiintata in 1995, IBM Romania a consemnat anul trecut o cifra de afaceri de 227,02 milioane de lei (53,4 milioane euro), de la 216,6 milioane de lei in 2009, si avea peste 660 de angajati.

Subsidiara locala a IBM, cel mai mare furnizor international de servicii IT, are doua centre in Romania, respectiv Global Procurement Services Group Romania Remote Delivery Center si Application Services Global Delivery Center Eastern Europe, ambele fiind situate in Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#IBM laborator Romania, #ibm romania , #Investitii