IBM extinde serviciile cloud si va deschide 15 centre pe toate continentele

Vineri, 17 Ianuarie 2014, ora 11:59
1676 citiri
IBM extinde serviciile cloud si va deschide 15 centre pe toate continentele

IBM va deschide 15 noi centre de date care vor fi amplasate pe cinci continente pentru a-si extinde serviciile cloud si pentru a intra pe noi piete.

Noile centre de date ale IBM, investitii de 1,2 miliarde de dolari, vor fi amplasate in Washington, Mexico City, Dallas, China, Hong Kong, Londra, Japonia, India si Canada, compania avand in plan extinderea prezentei in Orientul Mijlociu si Africa in 2015, transmite Reuters.

Prin aceasta investitie, numarul de centre de date ale IBM vor ajunge la 40 in acest an si va dubla capacitatea de stocare cloud a SoftLayer, companie care inchirieaza spatiunde stocare si care a fost preluata de IBM anul trecut pentru doua miliarde de dolari.

"Extinderea la nivel global are scot accelerarea prezentei pe noi piete bazate pe cresterea cererii de servicii clod", a anuntat compania.

Piata cloud computer va creste pana la 200 miliarde de dolari, in 2020

Conform IBM, piata globala a serviciilor cloud va ajunge la 200 de miliarde de dolari in 2020.

IBM said the global cloud market is estimated to grow to $200 billion by 2020.

Tot mai multe companii se arata interesate de serviciul cloud computing, prin care se inchirieaza puterea de calcul a computerului, serviciile de stocare si altele, din centrele de date, care sunt impartite cu altii clienti, costurile fiind mult mai reduse.

De asemenea, IBM a anuntat ca va folosi tehnologia web hosting de la SoftLayer pentru serviciile cloud. Prin preluarea acestei companii, IBM a adaugat in portofoiul sau 2.400 de noi clienti.

Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Xiaomi trimite un avertisment către utilizatorii de smartphone-uri. Ce trebuie evitat
Compania Xiaomi a emis recent un avertisment către utilizatorii săi privind riscurile asociate cu folosirea protecțiilor de ecran cu adeziv lichid UV. În ciuda popularității acestor...
#investitii IBM, #cloud computing, #extindere IBM, #centre date , #Investitii