IBM rascumpara actiuni de 7 miliarde de dolari

Marti, 25 Octombrie 2011, ora 20:21
1327 citiri
IBM rascumpara actiuni de 7 miliarde de dolari

Compania de produse IT, IBM International Business Machines (IBM), a adaugat 7 miliarde de dolari planului de rascumparare de actiuni in incercarea de a stimula castigurile pe actiune si de a atrage investitori.

Acest plus aduce planul de rascumparare de actiuni la valoarea de 12,2 miliarde de dolari. Saptamana trecuta, IBM a anuntat ca raspumpararea actiunilor companiei in acest an ar putea ajunge la 11.5 miliarde dolari, arata presa internationala.

"Programul de rascumparare, avand in vedere fluxul de numerar pe care il genereaza, este unul dintre elementele-cheie in trendul de crestere a castigurilor pe actiune", sustin analistii.

Obiectivele companiei sunt ca valoarea unei actiuni sa ajunga la 20 de dolari in 2015, sustine Sam Palmisano, presedintele IBM.

De cand Palmisano a devenit presedintele companiei, in 2003, IBM a cheltuit mai mult de 100 de miliarde de dolari pe dividende si rascumparari de actiuni. El a reusit astfel sa creasca valoarea castigurilor companiei, axandu-se pe software si servicii IT.

Compania a declarat ca intentioneaza sa investeasca 50 miliarde dolari in rascumpararile de actiuni pana in 2015.

IBM a raportat in trimestrul al treilea venituri de 26,2 miliarde de dolari, in crestere cu 7,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

In septembrie IBM a depasit Microsoft ca valoare de piata pentru prima data din 1996 si a urcat pe pozitia a doua in lume in randul celor mai valoroase companii de IT, dupa Apple.

Valoarea de piata a IBM a urcat in septembrie la 214 miliarde de dolari, in timp ce Microsoft a coborat la 213,2 miliarde de dolari.

#rascumparare actiuni IBM , #Investitii