IBM are un nou CEO: Virginia Rometty, prima femeie CEO din istoria companiei

Miercuri, 26 Octombrie 2011, ora 11:51
6803 citiri
IBM are un nou CEO: Virginia Rometty, prima femeie CEO din istoria companiei
Virginia Rometty, 54 de ani, va fi noul CEO IBM

IBM are un nou CEO, Virginia Rometty, care va deveni prima femeie ce se afla la conducerea gigantului cu o istorie de 100 de ani.

Rometty va prelua functia de la Sam Palmisano pe 1 Ianuarie si va fi una dintre cele mai puternice femei din business si tehnologie, informeaza Reuters.

Ginni, cum este cunoscuta noua sefa IBM, va fi al noualea executiv intr-o istorie de 100 de ani a companiei, cunoscuta pana acum pentru traditionalism, cu pozitii de top management ocupate doar de barbati.

Palmisano, care va ocupa de aici inainte pozitia de presedinte al boardului IBM, are incredere in noul CEO. "A condus multe dintre cele mai importante afaceri ale companiei in ultimii zece ani si este liderul ideal care sa duca IBM intr-un nou secol", spune fostul sef al companiei, citat de Yahoo Finance.

"Strategia pe termen lung si concentrarea asupra clientilor se vad in initiativele de crestere, de la cloud computing si analize pana la vanzarea Watson (n.r. supercomputer IBM)", a mai adaugat Sam Palmisano.

Rometty se bucura de increderea mediului din Silicon Valley, dar si de cea a economistilor de pe Wall Street.

"Avand in vedere experienta in conducerea celei mai mari parti a businessului IBM dupa venit, Gini a fost o alegere logica", crede Brad Zelnick, analist Macquarie Securities, citat de Yahoo Finance.

"S-a descurcat bine la IBM. A contribuit la expansiunile din pietele emergente, unde si-a facut treaba fantastic de bine", intareste analistul Morningstar, Sunit Gogia.

"Industria computerelor evolueaza mereu. Intram intr-o era a cloud computingului. Compania trebuie sa se reinventeze mereu pe viitor sa stea ancorata in timp si sa isi mentina veniturile", adauga Gogia, citat de Reuters.

Ginni, printre cele mai puternice femei de business din lume

Prin aceasta ascensiune, Rometty devine rivala directa a lui Meg Whitman, CEO-ul Hewlet Packard, de asemenea una dintre cele mai importante femei aflate la conducerea unei corporatii americane.

Noua sefa IBM intra intr-un cerc select al femeilor care ocupa pozitii de top management: Indra Nooyi(Pepsi), Ursula Burns (Xerox), Irene Rosenfeld (Kraft Foods) si Ellen Kullman (DuPont).

Ginni ocupa locul sapte intr-un top al celor mai puternice 50 de femei din lume, realizat de publicatia Fortune.

Virginia Rometty a ocupat pana acum functia de vice-presedinte senior de vanzari si s-a remarcat in 2002 cand IBM a preluat sectorul de consultanta business de la PriceWaterhouseCoopers pentru 3,9 miliarde de dolari, propulsand astfel compania in topul firmelor din domeniul consultantei business.

Cu toate ca Rometty se bucura de incredere pe piata, actiunile IBM au pierdut un dolar din valoare dupa ce a fost facut anuntul numirii noului sef.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Indiferent că sunt de interior sau de exterior, cu geam sau fără, ușile de interior reprezintă un element definitoriu pentru siguranța și confortul casei tale. Când vine vorba despre...
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
#nou CEO IBM, #management IBM, #noua conducere IBM, #conducere companie IT , #Management