IBM nu impresioneaza, dar rezista eroic

Marti, 18 Octombrie 2011, ora 12:32
1256 citiri
IBM nu impresioneaza, dar rezista eroic
Foto: IBM

Rezultatele trimestriale ale IBM nu au reusit sa impresioneze investitorii obisnuiti cu rezultate extraordinare, facand sa creasca astfel ingrijorarile privind cheltuielile IT mediocre. Vanzarile au scazut si ele cu mai mult de 3%.

Desi castigurile companiei au depasit previziunile si actiunile au crescut, IBM a intampinat mari probleme, arata ultimele rapoarte ale Oracle si Accenture, iar analistii s-au concentrat asupra unei expansiuni mai lente in regiunile cheie si afacerile importante, dupa cum explica Reuters>.

In legatura cu ingrijorarea privind cheltuielile, compania producatoare de software IT Vmware a facut public un raport ce indica un profit trimestrial peste asteptari, dar a avertizat asupra incertitudinii ce planeaza asupra unora dintre clientii sai corporativi din Europa.

IBM, lider tehnologic cu clientela globala, a declarat ca indicatorii de crestere au urcat la 12,3 miliarde de dolari in al treilea trimestru, in conformitate cu asteptarile.

Shelby Seyrafi, analist la FBN Securities, considera ca, dat fiind ca ratele de crestere IBM din America, Europa si Asia sunt in proces de reducere, iar sectorul public nu prezinta nicio crestere, cheltuielile IT traverseaza o perioada de inaintare lenta.

Veniturile IBM au crescut cu 8%, la 6,16 miliarde de dolari, putin sub prognoza medie de 26,6 miliarde de dolari. In plus, sustinuta de venituri recurente care ajuta la mentinerea echilibrata a rezultatelor IBM in economii puternice si slabe, actiunile companiei au atins un record vineri, fiind cu 28% peste anul trecut.

Referitor la aceasta, Bob Djurdjevic, analist la Annex Research, a afirmat ca desi compania a depasit asteptarile publicate, asteptarile adiacente ale IBM ar fi fost chiar mai mari, insa investitorii insa investitorii care au crezut in IBM, profita in acest moment.

Veniturile din cloud computing s-au dublat

Economia Americii si agravarea crizei financiare din Europa au daunat cererii de consum. Companiile care vand software si hardware pentru centre de date care alimenteaza Internetul, precum IBM, au rezistat bine.

IBM a anuntat ca veniturile aduse de cloud computing in primele noua luni ale acestui an sunt duble fata de veniturile pe tot anul 2010. Ajustat la valuta, veniturile IBM din America au crescut cu 6% pe trimestru, iar in Europa, Africa, Orientul Mijlociu si Asia, cu 1%.

De asemenea, o mare parte din veniturile IBM deriva din cheltuielile guvernamentale si industria serviciilor financiare, ambele greu afectate de largirea deficitelor fiscale si de prabusirea pietelor.

IBM a depasit constant previziunile Wall Street, in al doilea trimestru zdrobind toate asteptarile cu o crestere de 16% de noi afaceri, ceea ce a dus la nasterea unor asteptari si mai mari ca 2011 va fi un an bun pentru cheltuielile globale in tehnologie.

Pentru al treilea semestru, IBM a raportat un profit cu 15% mai mare fata de anul trecut si cu 3,22 dolari peste asteptari. Remarcand rezultatele excelente ale companiei, Trip Chowdhry, de la Global Equities Research, considera totusi ca IBM nu poate ramane imuna la conditiile macroeconomice.

In ciuda incertitudinii, pentru ultimul trimestru si 2012, unii manageri de porotofoliu raman increzatori in capacitatea IBM de a se descurca intr-un mediu economic mondial dur.

Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Bugetarii din Capitală care vor avea salarii mai mari. Majorări prioritare pentru cei fără studii superioare
Consiliul General al Capitalei a aprobat vineri majorarea salariilor de bază pentru funcţiile din cadrul aparatului de specialitate al primarului general şi din cadrul serviciilor şi...
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
BNR și-a dat avizul pentru a fi apărătoarea consumatorilor în relația cu băncile, Sindicat: „Măsura va duce la scăderea protecției consumatorilor”
Banca Națională a României (BNR) și-a dat avizul vineri, 29 martie, pentru o propunere legislativă care ar muta în sarcina băncii centrale protecția consumatorilor în relația cu...
#venituri IBM, #cloud computing IBM, #cheltuieli IT , #stiri IBM