IBM plateste 10 mld dolari pentru achizitia de actiuni proprii

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 23:27
1184 citiri
IBM plateste 10 mld dolari pentru achizitia de actiuni proprii

Conducerea IBM, cel mai mare furnizor din lume de servicii pentru computere, a aprobat achizitia de actiuni proprii in valoare de zece miliarde de dolari, a anuntat, marti, grupul american, citat de Bloomberg, informeaza Mediafax. 

Fondurile disponibile, in acest moment, pentru astfel de achizitii au urcat astfel la 12,3 miliarde de dolari. In aprilie, IBM a autorizat achizitia de titluri proprii in valoare de opt miliarde de dolari.

Directorul general al IBM, Sam Palmisano a cheltuit, de la preluarea postului in 2002, peste 68 de miliarde de dolari pentru a cumpara actiuni ale grupului.

Suma reprezinta aproximativ 38% din valoarea de piata a grupului.

O actiune IBM se tranzactiona cu 140,85 dolari in primele ore ale sedintei bursiere de la New York, cu 1,01 dolari peste inchiderea din ziua anterioara.

Cotatia, care a atins un nivel record in octombrie, este mai mare cu 6,8% fata de inceputul anului. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările de construcții, în scădere – TradeVille
Lucrările De Construcții, In Scădere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul lucrărilor de construcții a scăzut ca serie bruta cu 10.8% si ca serie ajustata sezonier cu 11.8% fata de...
Inflația din zona euro – TradeVille
Inflația din zona euro – TradeVille
Cifra De Afaceri Din Industrie Se Majorează La finalul primelor 2 luni ale anului curent, cifra de afaceri din industrie s-a majorat cu 5.4% fata de aceeași perioada a anului anterior, datorita...
#ibm, #actiuni, #bursa , #stiri IBM