IBM: profit net de 2,3 miliarde dolari in T1

Marti, 21 Aprilie 2009, ora 09:52
1615 citiri
IBM: profit net de 2,3 miliarde dolari in T1

International Business Machines Corp. (IBM), cel mai mare producator mondial de servicii tehnologice, a raportat un profit net in stagnare, in primul trimestru, comparativ cu perioada similara din 2008, scrie Bloomberg.

Profitul net al companiei a fost de 2,3 miliarde dolari, sau 1,70 dolari/actiune, fata de un rezultat net de 2,32 miliarde dolari, in primul trimestru din 2008. Veniturile au scazut cu 11%, la 21,7 miliarde dolari.

Recesiunea determina companiile sa taie din bugetele pentru investitii in tehnologie, ceea ce duce la scaderea cererii pentru servere si computere. Astfel, cheltuielile din SUA pentru tehnologie vor scadea cu 3,1% in 2009, conform Forrester Research Inc.

IBM a confirmat obiectivele de profit pentru 2009, acestea vizand castiguri de minim 9,20 dolari/actiune.

Estimarile vin in contextul in care vanzarile de servere au scazut cu 14% in al patrulea trimestru, conform firmei de cercetare IDC.

Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Dacă “fiecare gospodină trebuie să știe să conducă statul”, orice bucureștean trebuie să știe să conducă PMB
Lenin a fost un vizionar, iar una din maximele lui, pe care o regasiti in titlu, pare a fi valabila si in Romania zilelor noastre... Aceasta este o radiografie a momentului politic actual, cu...
#IBM, #profit, #it, #afaceri, #servicii, #castig , #stiri IBM