IBM vine la Targu Mures

Duminica, 02 Octombrie 2011, ora 12:03
2719 citiri
IBM vine la Targu Mures

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat, duminica, intr-o emisiune TV, ca IBM a anuntat decizia de a investi intr-un parc tehnologic la Targu Mures, discutiile purtandu-se inca de anul trecut si avand loc deja un schimb de terenuri pentru crearea infrastructurii necesare. 

Boagiu a facut aceste declaratii in contextul unei intrebari referitoare la faptul ca autoritatile romane anunta noi investitori straini insa numele lor sunt tinute secret, potrivit Mediafax.

"Nu exista secrete. Eu va dau un exemplu pe care il cunosc foarte bine. De exemplu la Targu Mures, si-a anuntat IBM dorinta de a crea un parc tehnologic. Este o discutie care se poarta de la sfarsitul anului trecut", a explicat Boagiu.

Ea a spus ca a avut loc un schimb de terenuri anume pentru a oferi infrastructura necesara companiei IBM.

"Stiu foarte bine pentru ca noi sustinem aceasta investitie facand un schimb de terenuri pentru a crea, pentru a oferi infrastructura necesara pentru a veni investitorul strain", a spus Boagiu.

Ea nu a oferit detalii financiare si nici un termen de incepere a proiectului, insa a adaugat ca mai sunt si alti investitori interesati de Romania. Recent, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor, Valerian Vreme, declara ca ministerul lucreaza la o schema de ajutoare de stat pentru companiile care vor sa dezvolte in Romania afaceri in domeniul IT&C, printre beneficiarii acesteia urmand sa se numere IBM, Oracle, Dell si Ericsson. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70. La ce prețuri sunt oferite dispozitivele
Huawei a lansat oficial în China noua sa serie de telefoane, Huawei Pura 70, care include modelele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și Pura 70 Ultra. Lansarea coincide cu aniversarea a 12...
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Veste bună pentru șoferii de mașini electrice! Google Maps anunță noi funcții
Google Maps a anunțat introducerea unor noi funcții, dedicate în special utilizatorilor de mașini electrice. Îmbunătățirile vizează facilitarea accesului la informații despre stațiile...
#companii investitii, #ibm, #ibm investitii in romania, #ibm targu mures , #stiri IBM