IBM vrea sa achizitioneze Sun Microsystems pentru 6,5 miliarde dolari

Miercuri, 18 Martie 2009, ora 14:53
1232 citiri
IBM vrea sa achizitioneze Sun Microsystems pentru 6,5 miliarde dolari

IMB poarta discutii pentru cumpararea companiei Sun Microsystems Inc pentru cel putin 6,5 miliarde dolari, releva Wall Street Journal, intr-o tranzactie care ar putea mari competitivitatea servelor de calculatoare produse, in fata unor rivali precum Hewlett-Packard Co (HP), scrie Reuters. 

Suma s-ar traduce intr-o prima cu aproximativ 100% peste valoarea actiunilor companiei Sun la inchiderea sedintei Nasdaq de tranzactionare de marti, de 4,97 dolari/actiune, mai scrie cotidianul financiar, citand surse apropiate situatiei.

Compania Sun, ai carei oficiali nu au putut fi contactati pentru comentarii, a fost catalogata drept obiectiv de preluare pentru International Business Machines Corp, HP, Dell Inc sau Cisco Systems Inc.

Dar atat bancherii cat si analistii sunt de parere ca, din cauza dificultatii intampinate la evaluarea afacerilor Sun de software, componente de calculatoare si servicii, potentialii cumparatori ar putea sa-si piarda interesul.

Un purtator de cuvant al reprezentantei IBM din India a refuzat sa comenteze afirmatiile. Reprezentantii din Statele Unite ai companiei, care dispunea de lichiditati de 13 miliarde dolari la finalul lui 2008, nu au putut fi contactati imediat.

 

#Sun Microsystems, # achizitie, # ibm, # companie , #stiri IBM