Lenovo face bani din IBM

Vineri, 12 August 2005, ora 01:43
921 citiri

Profitul trimestrial al companiei Lenovo a crescut dupa preluarea diviziei de PC-uri a IBM.Cel mai important producator de computere personale din China, Lenovo Group, a obtinut o crestere cu 6% a profitului in primul trimestru fiscal incheiat in iunie, dupa consolidarea pentru prima data a rezultatelor diviziei de PC-uri preluata de la compania IBM, a anuntat seful companiei, Steve Ward.

Lenovo a realizat un profit de 357 de milioane de dolari Hong Kong (45,94 de milioane de dolari SUA), in perioada mentionata, in comparatie cu cel de 336,8 milioane de dolari HK in aceeasi perioada a anului trecut, care nu a inclus si activele IBM PC. Rezultatele includ contributia pe doua luni a fostei divizii IBM.

POZITI

In urma achizitiei in valoare de 1,25 miliarde de dolari, Lenovo a devenit al treilea mare producator de computere personale din lume, dupa Dell si Hewlett-Packard, dar unii analisti sunt ingrijorati in legatura cu capacitatea firmei de a face profitabile activele preluate de la IBM. Lenovo a anuntat ca fosta afacere a IBM a fost profitabila in perioada mentionata si ca achizitia aduce deja castiguri, in special pe marile piete emergente din China, India, Rusia si Brazilia.

Jurnalul National