Licitatie internationala pentru echipamente hardware, software si de comunicatii

Joi, 12 Octombrie 2006, ora 04:35
1044 citiri

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a lansat licitatia internationala competitiva pentru achizitia de echipamente hardware, software si de comunicatii si dezvoltarea aplicatiei tip portal pentru inregistrarea si autorizarea intreprinzatorilor locali in cadrul proiectului 'Economia bazata pe cunoastere', prin care se va realiza informatizarea unui procent de aproximativ 10 la suta din mediul rural.'Principalii beneficiari ai noului sistem de inregistrare si autorizare vor fi intreprinzatorii locali, care vor avea la dispozitie un instrument modern si eficient de inregistrare a afacerilor on-line, printre putinele existente in Europa', a declarat Zsolt Nagy, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de MCTI.

Obiectivul principal al Sistemului este facilitarea obtinerii statutului de persoana fizica autorizata sau asociatie familiala, eficientizand relatia administratie locala-intreprinzator particular, atat in cele aproximativ 200 de comunitati ce vor fi incluse in proiectul 'Economia bazata pe cunoastere', cat si la nivel national, in fiecare comunitate interesata.

Alte obiective de o importanta semnificativa sunt reducerea timpului necesar obtinerii autorizatiilor, securizarea informatiilor despre intreprinzatorii particulari, imbunatatirea managementului documentelor si al continutului digital, reducerea costurilor aferente procesarii si stocarii informatiilor, precum si descentralizarea serviciilor publice din cadrul administratiilor locale care vor accesa sistemul.

'In perspectiva aderarii la Uniunea Europeana, proiectul 'Economia bazata pe cunoastere' genereaza un avantaj cu dublu sens: incurajeaza folosirea IT-ului in autorizarea si inregistrarea afacerilor, dar si modernizeaza domeniul afacerilor, capacitandu-l cu un instrument modern de lucru, conform cu cerintele comunitare', a mentionat ministrul Zsolt Nagy.

Sistemul on-line va fi administrat pe baza unor echipamente hardware si software corespunzatoare, instalate la sediul MCTI si la sediul Oficiului National al Registrului Comertului din Bucuresti.

Ofertantii vor asigura, aditional instalarii echipamentelor hardware si a aplicatiilor software, configurarea si integrarea lor in sistem, suportul tehnic si dezvoltarea competentelor pentru administrarea si utilizarea sistemului.

Furnizorii pot licita in calitate de ofertanti individuali sau in parteneriat pentru tot pachetul de achizitii, conform procedurilor Bancii Mondiale, institutia care asigura finantarea proiectului 'Economia bazata pe cunoastere', alaturi de Guvernul Romaniei. Termenul limita de depunere a ofertelor este data de 30 noiembrie.

Rompres

directNews.ro - Topul blogurilor

Recomandari 12 Octombrie 2006

1. Gadget Mania: Un vis al omenirii devenit realitate: dozator de bere pentru acasa

Sub denumirea de Carlsberg DraughtMaster se poate achizitiona acest dozator de bere pentru uz casnic. Lansat evident de catre fabricantul de bere Carlsberg, dozatorul se gaseste pentru moment doar in magazinele din Anglia, unde costa 130 GPB (apx. 680 RON). Un butoias continand volumul a aproape 8 halbe de bere costa 14 GPB (apx. 74 RON). Nu este tocmai ieftin, dar efectul la petreceri este garantat.

2. Ciprian Stavar: Event: Linux Open Alternative Days

Pasiunea mea pura pentru tehnologie s-a oprit cu ceva timp in urma. Participand insa mai activ la evenimentul cu LOAD (re)descoper open source. Iata parte din programul prezentarilor: IBM - Linux: From Server to Client - Adam Jollans, Worldwide Linux Marketing Strategy Manager Rompetrol - Rompetrol si Open Source. Cum $6 miliarde cifra de afaceri se bazeaza pe Open Source - Felix Enescu, Chief Information Officer in cadrul Rompetrol Group...

3. Eduard Koller: Relevanta stirilor in Romania

Stirea despre accidentul din New York mi-a venit din Romania, unde rudele si prietenii urmareau cu sufletul la gura desfasurarea evenimentelor, transmisa in direct pe mai toate posturile de televiziune. Aici, in Seattle, nimeni nu auzise inca nimic. In timp ce MSNBC si CNN prezinta stirea ca fiind importanta prin prizma faptului ca unul din cele doua victime era pitcher de baseball la New York Yankees, principalele publicatii online romanesti pun stirea pe prima pagina, prezentand-o ca pe un...

4. Paul Maior: O forma letala de tuberculoza se raspandeste in lume

Alerta la scara mondiala lansata de Organizatia Mondiala a Sanatatii. O forma deosebit de grava de tuberculoza, aproape imposibil de tratat, a facut numeroase victime in mai multe state ale lumii. Potrivit BBC, ritmul in care se raspandeste tuberculoza este considerat cel mai rapid de la cel de-al doilea razboi mondial incoace. In Africa de Sud, aceasta boala a ucis peste 70 de oameni. Prezenta virusului a fost, deja, semnalata si in Asia. Se estimeaza ca boala va ajunge si in Europa.

5. BlogInvest: Cum investesti la bursa fara sa te pricepi

Casele de brokeraj au produse speciale pentru cei care nu doresc sa se implice decizional in tranzactii. Cei care nu stiu sa faca investitii pe piata de capital, dar si cei care stiu, dar nu au suficient timp pentru a se ocupa de investitii pe bursa pot apela la produsele oferite de unele societati de servicii de investitii financiare (SSIF-uri), concepute exact pentru aceasta categorie de clienti. Investitiile sunt decise de brokeri.