Sandu: Dezvoltarea sectorului IT&C, solutie pentru reducerea costurilor intr-o perioada de criza

Miercuri, 03 Iunie 2009, ora 11:55
1447 citiri
Sandu: Dezvoltarea sectorului IT&C, solutie pentru reducerea costurilor intr-o perioada de criza

Singura solutie pentru reducerea costurilor intr-o perioada de criza este dezvoltarea sectorului IT&C si introducerea conceptului de administratie minimala, bazata pe echipamente hardware si aplicatii software, a declarat, miercuri, ministrul Comunicatiilor, Gabriel Sandu.

Ministrul Comunicatiilor a fost prezent la deschiderea expozitiei Computer & Electronics Romanian Fair (CERF) 2009, manifestare cu specific IT&C aflata la editia cu numarul 18, precizeaza Mediafax.

"Obiectivul meu este ca in urmatorii ani, ponderea sectorului IT&C in PIB sa ajunga la 15%", a spus Sandu.

La randul sau, presedintele Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), Catalin Marinescu, a apreciat ca actuala criza poate fi o oportunitate pentru firmele din sectorul IT&C, care, prin inovatie, dezvolta produse si servicii cu valoare ridicata. Potrivit acestuia, doar sectorul comunicatiilor a ajuns la maturitate, nu si cel IT, unde trebuie stimulate noi aplicatii pentru depasirea crizei.

"Piata IT nu este una matura, 70% din piata a fost ocupata de hardware. Trebuie sa stimulam noi aplicatii pentru ca autoritatile si industria sa treaca mai usor peste criza", a declarat Catalin Marinescu.

Directorul general al Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS), Marcel Opris, a spus ca la nivelele adminstratiei locale exista circa 500.000 de calculatoare, conectate la diverse retele de comunicatii.

"Acestora le lipsesc aplicatiile software, iar firmele de profil pot propune si dezvolta solutii specifice, care vor aduce mai multa eficienta in activitatea administratiei publice", a afirmat Opris.

CERF 2009 se desfasoara in perioada 3 - 5 iunie, in pavilionul 15 al Complexului Expozitional Romexpo Bucuresti. Organizat de Expotek, cea de-a 18-a editie a manifestarii se adreseaza pentru prima data exclusiv specialistilor, respectiv segmentului business to business.

La eveniment, peste 65 de companii din domeniu prezinta solutii si tehnologii de ultima generatie. Printre firmele prezente se numara Asbis Romania, Asesoft, Beia Consult, Concept Electronics, Dell, EMC, G Data Software, IBM, Kaspersky, Maguay, Microsoft, Radiocom, Romsym Data si Team Telecom.

In acest an au standuri la CERF aproximativ 65 de companii, lipsind insa retailerii IT si marii operatori de telecomunicatii. La editia din 2008 a CERF au participat circa116 firme din sectorul IT, care si-au promovat produsele si solutiile de ultima generatie.

Expotek asteapta intre 3.000 si 5.000 de vizitatori din top managementul a peste 35.000 de companii IT&C si consumatoare de IT&C.

Biletul de acces pentru vizitatori este de 30 lei/zi. 

 

#costuri, #criza, #it, #oportunitate, #pondere , #stiri IBM