'Stagii pe bune' da startul carierei in IT&C

Marti, 01 Aprilie 2008, ora 16:56
1328 citiri
'Stagii pe bune' da startul carierei in IT&C

"Asociatia Studenti si Profesionisti IT&C" (ASPI) lanseaza a patra editie a programului "Stagii pe Bune", cel mai amplu program de cariera ce contribuie la dezvoltarea personala a studentilor din IT&C din Romania.

"Stagii pe bune" este un program ce propune plasarea studentilor facultatilor cu profil IT&C in stagii practice, desfasurate pe durata verii, in companiile din domeniul IT&C. 

Si in acest an "Stagii pe Bune" vine in intampinarea studentilor din facultatile cu profil IT&C din Bucuresti si principalele centre universitare din tara prin facilitarea invatarii practice, pe timpul verii, in cadrul marilor companii de profil din Romania. Programul se va desfasura in cele mai importante centre educationale IT&C din Romania: Bucuresti, Timisoara, Iasi, Cluj, Brasov si Sibiu.

Pentru editia 2008 ASPI estimeaza un numar de 350 de "Stagii pe Bune" in cadrul a 45 de companii renumite, printre care Freescale, Adobe, BitDefender, Oracle, S&T, Ubisoft, IBM, IXIA, Continental,  P&G.

Stagiile sunt impartite in 7 categorii, si anume: Business Software, Embedded & Security Software, Networking & Communication, Quality Assurance & Technical Support, Hardware, New Media & Web Development, Entertainment Software & Graphics.

Companiile ce participa la program pot astfel sa cunoasca tinerii talentati inca din facultate, avand posibilitatea de a-i angaja ulterior terminarii studiilor cu costuri si riscuri minime. Programul raspunde principalei motivatii a studentilor din IT&C cand vine vorba de cariera, si anume posibilitatea de a aplica notiunile teoretice invatate, conform unui studiu realizat de ASPI in timpul editiei 2007.

"Asociatia Studenti si Profesionisti IT&C" (ASPI), grupeaza tineri profesionisti din IT&C-ul romanesc si isi propune sa dezvolte colaborarea dintre mediul academic si companiile de IT&C din Romania prin crearea de mecanisme utile pentru dezvoltarea profesionala a studentilor.