Agricultura, o investitie de viitor. Ce ferme poti cumpara de-a gata

Luni, 07 Mai 2012, ora 08:14
13602 citiri
Agricultura, o investitie de viitor. Ce ferme poti cumpara de-a gata

Daca plasamentele financiare vi se par riscante, atunci investiti economiile intr-o ferma. Pe siteul Imobiliare.ro gasiti ferme de vanzare cu preturi cuprinse intre 33.000 de euro si 1,8 milioane de euro.

Agricultura reprezinta viitorul, iar aceasta sintagma este pe buzele tuturor in ultima perioada. Nu mai devreme de anul trecut, Adrian Radulescu, secretar de stat in Ministerul Agriculturii, declara ca in urmatorii 20 de ani cei care investesc in agricultura vor fi cei mai bogati romani.

Am incercat sa aflam daca exista ferme de cumparat "de-a gata" si am gasit pe siteul Imobiliare.ro o intreaga sectiune cu ferme de vanzare, cu preturi cuprinse intre 33.000 de euro si 1,8 de milioane de euro.

De la ferma, la loc de agrement

Cea mai scumpa ferma pe vanzare pe Imobiliare.ro costa 1,8 milioane de euro, are o suprafata utila de 300.000 de metri patrati, fiind amplasata in comuna Vanatori, judetul Galati.

Destinatie anterioara a fost lac de pescuit sportiv, iar destinatia recomandata este zona de agrement sau catier rezidential. Terenul va fi vandut cu tot ce se afla pe el: casa mobilata, utilaje agricole. Suprafata construita este de 1.000 de metri patrati, in timp ce suprafata totala ajunge la 300.000 de metri patrati.

Utilitatile sunt demne de orice vila cu pretentii din Cartierul Primaverii si includ sistem incalzire cu centrala proprie, calorifere, curent, apa, canalizare, fosa septica, gaze, cablu TV, telefon, national si international, centrala telefonica, aer conditionat, acces internet prin cablu, fibra optica, dial-up sau wireless.

De asemenea, ferma are contor de gaze, telecomanda pentru poarta acces auto, sistem de alarma, senzor de fum si video interfon pentru gradina. Alte spatii utile sunt reprezentate de spatiul verde amenajat, parcarea proprie, dependinte si anexe, spatiu depozitare, crama, pivnita si rampa de acces pentru camioane.

Daca nu va lasa buzunarul, puteti opta pentru o ferma ceva mai ieftina: 1,4 milioane de euro. Ferma este amplasata in comuna Joita, la 17 kilometri de Bucuresti, accesul facandu-se de le Autostrada Bucuresti-Pitesti.

Suprafata utila este de 10.100 de metri patrati, cea construita ajunge la 10.500 de mp, in timp ce suprafata totala a terenului este de 52.250 de mp. Hala este construita in 1985, are 30 de incaperi, patru grupuri sanitare si un garaj.Beneficiaza de spatii utile precum parcare proprie, anexe si spatiu verde amenajat si acces pentru camioaneele de marfa, chiar si in interiorul cladirii.

Fiecare nivel al halei are doua sali de 600 mp cu cate o anexa de 50 mp, destinatie anterioara fiind de ferma avicola. Destinatia recomandata este tot de ferma avicola, ferma de animale mici sau ciupercarie. Autorizatiile si avizele sunt la zi, proprietarul avand toate actele necesare (cadastru, intabulare, impozite la zi), dar si autorizatiile necesare functionarii ca "ferma crestere pasari".

Pretul de referinta este de 1,39 milioane de euro, reprezentand 138 euro/mp construit cu teren si utilitati incluse, pret final in functie de modul de plata, achitabil pe loc (cu discount), in transe la proprietar (3 transe in 12 luni cu dobanda 0%) sau inchiriere cu intentie de cumparare.

Pentru cine nu dispune de asemenea sume, exista oferte si mai avantajoase. Astfel, pentru 60.000 de euro puteti intra in posesia unei ferme situata in Husasau de Tinca, judetul Bihor.

Hala are o suprafata de 750 mp pe un teren de 6.000 mp si este construita in anul 2010, la rosu, cu geamuri si usi montate, destinatia anterioara fiind de cultura a ciupercilor comestibile.

Constructia este compartimentata astfel: coridor, 11 incaperi si pod inalt partial placat cu dulapi. Destinatie recomandata este cea de activitati agrozootehnice (depozit cereale sau cresterea animalelor/pasarilor). Hala este pozitionata la marginea localitatii.

Ferma la pret de garsoniera

Daca banii chiar sunt o problema, atunci putei investi mult mai putin intr-o mica ferma. Pentru numai 33.000 de euro puteti deveni proprietarul unei mici ferme in Grebenisu de Campie, judetul Mures. Suprafata totala a terenului este de 30.000 de mp, in timp ce constructia are doar 380 de mp.

Imobilul are doar doua incaperi, iar la capitolul utilitati este trecut doar curentul electric. Locatia este imprejmuita cu gard, destinatie anterioara a fost grajd, iar cel mai bine aici s-ar preta o ferma.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#ferme de vanzare, #spatii de agrement, #investitii imobiliare, #activitate agricola, #ferma de animale , #Afaceri agricole