Comertul cu amanuntul a crescut cu 8,2% in primele sapte luni

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 13:45
1564 citiri

Cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a crescut cu 8,2% (serie bruta) in primele sapte luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara din 2013, pe fondul avansului consemnat de vanzarile de produse nealimentare (+12%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+8,2%) si comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+1,7%).

Potrivit unui comunicat al Institutului National de Statistica transmis, marti, Agerpres, ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cifra de afaceri din comertul cu amanuntul a urcat cu 8,1% in primele sapte luni, potrivit Agerpres.

"Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in perioada 1.I-31.VII.2014, comparativ cu perioada 1.I-31.VII.2013, a inregistrat o crestere cu 8,1% datorita cresterii vanzarilor de produse nealimentare (+11,9%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+7,7%) si comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+2,5%)", se subliniaza in comunicatul INS.

In luna iulie a acestui an, cifra de afaceri din comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut fata de luna precedenta, atat ca serie bruta cu 6,3% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,4%.

Potrivit comunicatului citat, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete), ca serie bruta, a crescut in iulie fata de iunie, datorita avansului comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (+13,2%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+5,0%) si vanzarilor de produse nealimentare (+3,5%), mai reiese din comunicatul INS.

Cresterea cifrei de afaceri calculata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in iulie fata de iunie, a avut la baza majorarile inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,3%). 'Scaderi au inregistrat comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate (-3,2%) si vanzarile de produse nealimentare (-1%)', se mentioneaza in comunicatul citat.

"Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul (cu exceptia comertului cu autovehicule si motociclete) a crescut atat ca serie bruta cu 6,3% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 7,6%", se precizeaza in comunicat.

Avansul anual al cifrei de afaceri din comert, ca serie bruta, s-a datorat cresterilor inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+11,4%) si vanzarile de produse nealimentare (+8,7%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 3% in iulie 2014 fata de iulie 2013.

In ceea ce priveste evolutia anuala a cifrei de afaceri din comert, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, aceasta avansat cu 7,6% pe baza cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+9,7%) si vanzarilor de produse nealimentare (+9,4%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut cu 4,3% in ultimele 12 luni.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#crestere comert amanuntul, #cifra afaceri comert , #Afaceri comert