O companie germana dezvolta un nou tip de panouri solare, mai eficiente

Marti, 17 Aprilie 2012, ora 12:45
3869 citiri
O companie germana dezvolta un nou tip de panouri solare, mai eficiente

O companie din Germania a dezvoltat un nou tip de panouri solare formate din mici molecule organice depozitate pe straturi de poliester.

Noile panouri solare au o durata de viata mai mare decat a celor conventionale pe baza de silicon si transforma 8% din energia solara in electricitate, in timp ce panourile pe baza de polimeri realizeaza o conversie de aproximativ 3 - 5%.

Investitia apartine companiei Heliatek, cu sediul in Dresden, iar productia este limitata pentru inceput. Oficialii Heliatek spera sa adune 60 milioane de euro, iar o parte din acesti bani va fi folosita pentru a construi o fabrica de 75 de megawati.

Panourile solare dezvoltate de compania din Germania presupun costuri mai mari pe watt in comparatie cu cele conventionale, insa, in cinci ani, cand productia va creste, costurile vor scadea cu 40 - 50%, afirma Thibaud de Seguillon, CEO Heliatek, citat de Technology Review.

Pentru a-si dezvolta aceasta investitie, Heliatek planuieste sa vanda produse care sa valorifice aceste panouri. Una dintre solutii este lucrul cu materiale de constructii in cadrul carora sa fie integrate panourile solare. Astfel, pe un santier de constructie vor fi realizate diverse forme, umplute cu beton, in care urmeaza sa fie integrate si aceste panouri. In plus, Heliatek lucreaza cu un alt producator pentru a incorpora panorile sale solare in ferestre.

Includerea panourilor solare in diverse parti ale unei constructii, desi presupune ca fabrica germana sa acorde unele bonusuri, este o idee profitabila, fiind mai ieftina pentru cumparator si putand sa duca la cresterea vanzarilor. De asemenea, noile politici din domeniul electricitatii din Uniunea Europeana vor cere in curand ca fiecare cladire sa produca exact cantitatea de electricitate pe care o consuma, adauga Thibaud de Seguillon.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#panouri solare, #investitie germana panouri solare , #Afaceri comert