Vanzarile de alimente, bauturi si tutun au crescut cu 11,4%

Marti, 02 Septembrie 2014, ora 16:30
1640 citiri
Vanzarile de alimente, bauturi si tutun au crescut cu 11,4%
www.audvoci.ro

Vanzarile de alimente, bauturi si tutun au crescut in iulie, in serie bruta, cu 11,4% fata de aceeasi luna a anului trecut si cu 5% comparativ cu iunie, iar cele de produse nealimentare au urcat cu 8,7% si, respectiv, 3,5%, astfel ca afacerile din comertul cu amanuntul au inregistrat un plus de 6,3%.

Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a scazut, in serie bruta, cu 3% in iulie, raportat la luna similara a anului trecut, se arata intr-un comunicat al Institutului National de Statistica (INS), transmite Mediafax.

Ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu amanuntul a inregistrat o majorare cu 7,6%, datorita cresterii vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+9,7%) si vanzarilor de produse nealimentare (+9,4%). Comertul cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate s-a redus cu 4,3%.

Comparativ cu luna iunie, in iulie, comertului cu amanuntul al carburantilor pentru autovehicule in magazine specializate a urcat, in serie bruta, cu 13,2%.

Ajustat in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, volumul afacerilor din comert a urcat cu 0,4% fata e luna anterioara, ca urmare a cresterilor inregistrate la vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+0,3%.). In schimb, vanzarile de carburanti pentru autovehicule si vanzarile de produse nealimentare s-au redus cu 3,2% si, respectiv, 1%.

Pe ansamblul primelor sapte luni ale anului, cifra de afaceri pentru comertul cu amanuntul, serie bruta, a crescut cu 8,2% comparativ cu perioada similara a anului trecut, datorita majorarii vanzarilor de produse nealimentare (+12%), vanzarilor de produse alimentare, bauturi si tutun (+8,2%) si comertului de carburanti pentru autovehicule (+1,7%).

In serie ajustata, afacerile din comert au crescut cu 8,1%, sustinute de vanzarile de produse nealimentare (+11,9%), vanzarile de produse alimentare, bauturi si tutun (+7,7%) si de cele de carburanti (+2,5%).

HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat smartphone-uri la prețuri sub 800 RON. Cu ce specificații vin
HMD a lansat recent trei noi smartphone-uri sub marca proprie: HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ și HMD Pulse. În cadrul unei întâlniri online care a avut loc pe 17 aprilie, Adam Ferguson,...
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Infinix intră pe piața din România! Producătorul oferă telefoane de buget, cu specificații decente. Care sunt prețurile
Compania Infinix Mobility, cunoscută pentru tehnologiile inovative și telefoanele de buget, mid-range și high-end, își extinde acum operațiunile pe piața din România. Fondată în 2013,...
#vanzari bauturi, #crestere vanzari tutun , #Afaceri comert